Prima paginăSport

Cinci victorii din cinci posibile

Dimensiune text

Acesta este obiectivul handbalistelor junioare II de la LPS Roman, în turneul de la Sala Sporturilor din perioada 7-9 decembrie, al treilea din campionatul în curs.

Echipa de handbal junioare II a Liceului cu Program Sportiv Roman, de a cărei pregătire se ocupă Ioan Holban, se va afla în postura de gazdă la turneul al treilea al campionatului național, seria B, care va avea loc în perioada 7-9 decembrie la Sala Sporturilor. LPS Roman le va avea ca adversare pe colegele de serie, HC Buhuși, LPS Piatra Neamț, CSȘ Bacău, LPS „Iolanda Balaș” Buzău și CSȘ Tîrgu Neamț.

După primul turneu, disputat la Buhuși, LPS Roman se afla pe locul secund, la egalitate de puncte cu formația organizatoare de atunci, dar cu golaveraj inferior. Cel de al doilea turneu, de la Buzău, a fost unul cu rezultate sub posibilități ale handbalistelor romașcane: trei victorii și două înfrângeri. Logic, antrenorul Holban nu avea cum să fie mulțumit: „În ultimul meci, pierdut, 17-18, cu HC Buhuși, am și condus, la un moment dat, cu 14-12, dar am ratat trei aruncări de la 7 metri și mai multe de pe semicercul de 6 metri. Ne-am bătut singuri. A fost un turneu slab al nostru, în care s-a văzut lipsa de jocuri din perioada scursă de la turneul anterior. Calificarea la turneul semifinal nu este în pericol, mai sunt patru turnee. Însă, una este să termini grupa pe locul I și alta pe cel de al doilea”.

 

„Vom fi serioase. Ne vom mobiliza mai mult ca oricând”

 

Căpitanul echipei romașcane, Rebeca Roșca, are cuvântul: „La turneul trecut, nu ne-am mobilizat așa cum trebuia. A fost un turneu prost al nostru. Fiind considerate ca favorite la calificare în faza următoare, dar și ca ocupante a unui loc care ne permite acest lucru, fiecare dintre celelalte echipe va veni cu dorința de a ne învinge. Noi n-am luat meciurile în serios, la Buzău. Acum, ne vom mobiliza mai mult ca oricând și vom da tot ce vom putea. Obiectivul nostru în acest an este calificarea la turneul final, astfel că nu ar trebui să avem probleme în a ne califica la turneul semifinal”.

Lotul LPS Roman: Ana Suceu, Corina Martin, Diana Amăriuței, Diana Căruntu, Ramona Sandu, Andreea Ungureanu, Bianca Enea, Alina Dima, Loredana Vartic, Ana Maria Cazacu, Raluca Balint, Rebeca Roșca, Mădălina Liță, Anca Oancea, Alexandra Mârț, Anca Marian.

Primele două echipe clasate în fiecare serie se vor califica la turneele semifinale, structurate pe patru grupe. În seria B, după turneul al doilea, parte dintre rezultatele înregistrate nu au fost omologate la Federația Română de Handbal, ceea ce a avut și repercusiuni importante asupra clasamentului. Astfel, echipei din Tîrgu Neamț, care adunase patru victorii, i s-au anulat toate rezultatele, fiind și penalizată cu 10 puncte, dar și cu pierderea celor zece partide jucate, cu scorul 0-10. Penalizată a fost și echipa din Buzău, tot pentru nerespectarea cerințelor de vârstă. CSȘ Bacău a fost echipa care s-a ales cu două puncte în plus față de cele câștigate pe teren și care s-a apropiat la un punct de LPS Roman, formație pe care a învins-o în turneul buzoian.

 

Programul turneului

 

Vineri, 7 decembrie: Buhuși – Tîrgu Neamț, ora 8; Piatra Neamț – Roman, ora 12; Bacău – Buzău, ora 14; Buhuși – Piatra Neamț, ora 15.30; Roman – Bacău, ora 19; Tîrgu Neamț – Buzău, ora 20.30.

Sâmbătă, 8 decembrie: Bacău – Buhuși, ora 8; Piatra Neamț – Tîrgu Neamț, ora 12; Buzău – Roman, ora 14; Piatra Neamț – Bacău, ora 16;

Buhuși – Buzău, ora 17.30; Tîrgu Neamț – Roman, ora 19.

Duminică, 9 decembrie: Buzău – Piatra Neamț, ora 9; Bacău – Tîrgu Neamț, ora 10.30; Roman – Buhuși, ora 12.

 

Clasament

 

1 Buhuși               10      9        1        0        196-111      19

2 Roman               10      7        1        2        198-150      15

3 Bacău                10      7        0        3        211-150      14

4 P. Neamț           10      4        0        6        159-189      8

5 Buzău*              10      1        0        9        72-156        -3

6 Tg. Neamț**     10      0        0        10      0-100       -10

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0