Prima paginăSanatate

Cinci studenți voluntari în lupta cu noul coronavirus, la Spitalul Roman

Cinci studenți voluntari în lupta cu noul coronavirus, la Spitalul Roman

Dimensiune text

Vineri, 4 decembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare convocată de îndată, consilierii locali romașcani au aprobat un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din bugetul local în vederea asigurării cazării și mesei voluntarilor repartizați la Spitalul Municipal de Urgență Roman în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Este vorba despre cinci voluntari, studenți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași, pentru ale căror masă și cazare într-o locație autorizată (hotel or motel) consilierii locali romașcani au alocat, prin hotărârea adoptată vineri, suma maximă de 34.500 de lei, adică 230 de lei pentru 30 de zile pentru fiecare persoană.

Ordonanța de Urgență nr. 197/2020 din 18 noiembrie, privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care se reglementează măsuri în vederea desfășurării voluntariatului în sprijinul unităților sanitare de către studenții facultăților de Medicină Generală și facultăților de Asistenți Medicali, prevede că studenții voluntari beneficiază de cazare și masă asigurată de către administrația publică de la nivel local sau județean, după cum se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre aprobat vineri.

„Una dintre deciziile urgente luate în această ședință privește decontarea cheltuielilor de cazare și masă pentru voluntarii care vor activa în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman. Era vorba despre zece voluntari, inițial, dar dintre aceștia au rămas doar cinci. Sperăm să fie și alți doritori de a activa în cadrul spitalului – eu cred că ne-ar trebui mult mai mulți, dar e bine și-așa. Este vorba despre studenți la UMF Iași, care, prin protocolul semnal la nivel național între Departamentul pentru Situații de Urgență și universitățile de Medicină și Farmacie, s-au înscris voluntari în acest proiect, fiind distribuiți la Spitalul Roman”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0