Cinci răniți și drum blocat jumătate de zi

Dimensiune text

Cinci persoane au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc vineri seara, în jurul orei 23.30, pe drumul național care face legătura între Piatra Neamț și Tîrgu Neamț. Două persoane au rămas încarcerate în mașină, iar autotrenul cu care s-a ciocnit autoturismul, care transporta 19 tone de bitum, s-a răsturnat, blocînd drumul pe ambele sensuri de mers.

 

Un șofer de 24 de ani din comuna Bodești a pătruns pe contrasens cu autoturismul în care se mai aflau alte trei persoane. De pe sensul opus de mers venea un autotractor cu semiremorcă, iar impactul frontal nu a putut fi evitat. În urma accidentului, cei patru ocupanți ai autoturismului au fost răniți, doi din aceștia fiind transportați în stare gravă la Spitalul de Urgență Neamț.
La fața locului a fost nevoie și de intervenția pompierilor, întrucît două persoane au rămas încarcerate în mașină, iar autotrenul, care transporta 19 tone de bitum, se răsturnase blocînd pe ambele sensuri de mers.

La sosirea salvatorilor la fața locului s-a constatat că autotrenul era răsturnat, blocînd circulația pe drumul național, iar în autoturismul contorsionat mai era captivă o persoană de 14 ani. Echipajul de descarcerare a scos minora din mașină, iar după ce victimele au fost transportate la spital au început operațiunile de degajare a capului de tractare al autotrenului și cisternei cu bitum, care s-au decuplat în urma evenimentului rutier. Pentru degajarea părților componente ale autotrenului a fost necesară aducerea unor macarale de tonaj mare și a unor platforme auto. Circulația pe DN 15C a fost reluată a doua zi, în jurul orei 12.30, după ce misiunea de curățare a carosabilului s-a încheiat. Timp de 13 ore, la fața locului au fost în permanență doi ofițeri, zece subofițeri, două autospeciale de lucru cu apă și spumă, ambulanța SMURD, personal din cadrul Companiei Drumuri Naționale și organele de poliție.COMENTARII

WORDPRESS: 0