Prima paginăActualitateRural

Cereri de locuinţe în satul Solca

Dimensiune text

Peste 20 de cereri de locuinţe vin din partea localnicilor cu situaţie materială modestă. Administraţia publică locală îşi propune să întocmească un proiect de construcţie a unui bloc cu 12 apartamente pentru tinerii de până la 35 de ani.

Autorităţile locale de la Oniceni sunt asaltate de cereri pentru construcţii de case. „Avem peste 20 de cereri de construcţii de case numai în satul Solca, unde trăieşte populaţie de etnie rromă. Cum cei mai mulţi dintre localnici nu dispun de fonduri necesare pentru construcţia unei case din cărămidă sau BCA, iar comuna nu le poate oferi locuri de muncă, singura lor posibilitate este să-şi ridice, cu costuri reduse, o casă din paiantă sau vălătuci. Din păcate, nu mai putem acorda autorizaţie de construcţie pentru casele construite din lut. Nu eu am făcut legea, eu trebuie să o respect şi să urmăresc unde şi ce se construieşte”, a precizat Ioan Duminică (foto), primarul comunei Oniceni.

Mai mult de jumătate dintre locuinţele din satul Solca sunt construite din materiale de slabă calitate. Unele dintre „locuinţele sărăcilor”, cum sunt numite casele din chirpici, nu au autorizaţii de construcţie. „Mulţi dintre localnicii din Solca nu au teren în proprietate. În plus, Primăria nu dispune de teren pentru construcţiile de case. În aceste condiţii, oamenii au fost nevoiţi să se descurce cum au putut. Pentru a-şi construi case, au apelat la rude şi la cunoştinţe care le-au oferit o palmă de pământ”, a spus primarul comunei Oniceni.

Lipsa terenurilor a determinat autorităţile locale să se gândească la tinerii cu vârste de până la 35 de ani şi cu posibilităţi materiale. „Am identificat un teren în comună unde ne propunem să construim un bloc ANL cu 12 apartamente. Sperăm să primim şi fondurile necesare pentru acest proiect, pentru a le da o şansă tinerilor fără teren în proprietate să poată avea o locuinţă a lor”, a spus primarul Ioan Duminică.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0