Cercetat de polițiști pentru neluarea măsurilor de prevenire a unui atac canin

HomeActualitate

Cercetat de polițiști pentru neluarea măsurilor de prevenire a unui atac canin

Joi, 18 mai, în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați de către o femeie de 30 de ani, din Borca, cu privire la faptul că fiu său a fost mușcat de un câine. Conform IPJ Neamț, din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 09:00, un minor de șapte ani, care se juca pe un drum public, din localitatea Borca, ar fi fost mușcat de un câine lăsat nesupravegheat, aparținând unui bărbat de 50 de ani, din Borca.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, a precizat inspector de poliție Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Fapta este pedepsită de OUG 55 din 2002, pedeapsa prevăzută pentru această infracțiune fiind închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă. „Conform actului normativ anterior prezentat, prin câini agresivi se înțelege: orice câine care, fără să fie provocat, mușcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private; orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop. Nu intră în categoria câinilor agresivi, prezentați mai sus: orice câine care atacă sau mușcă o persoană care a pătruns fără drept, în orice mod, într-o proprietate privată sau publică protejată de acel câine; orice câine folosit de unitățile de poliție, de jandarmerie, de alte unități militare, de unitățile vamale sau de serviciile publice de securitate, protecție și pază, care, aflându-se în misiune, a atacat sau a mușcat o persoană”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0