Cercetaşii din Pildeşti sărbătoresc 160 de ani de la naşterea lui Baden Powell şi 110 ani de cercetășie în lume

HomeSocial

Cercetaşii din Pildeşti sărbătoresc 160 de ani de la naşterea lui Baden Powell şi 110 ani de cercetășie în lume

 

Baden Powell

Robert Baden Powell

Ziua de 22 februarie este un moment important pentru cercetașii din întreaga lume, care se unesc în gânduri, amintindu-și de fondatorul lor, Lordul Robert Baden Powell, născut la 22 februarie 1857. Acesta, militar de profesie, a avut curajul să creadă cu adevărat în educație, oferind copiilor și tinerilor bucuria de a crește și a se dezvolta în natură, prin joc, depășindu-și în fiecare zi limitele. Iar datorită unui aventurier care s-a încumetat să trăiască, timp de o săptămână, în 1907, alături de 20 de băieți, pe insula Brownsea, o adevărată experiență de viață, astăzi, peste 39 de milioane de copiii și tineri din întreaga lume se bucură că fac parte dintr-o mare familie: cercetășia.

Astfel, noi, cercetașii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești, din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României, ne-am amintit de fondatorul nostru printr-o activitate specială, care a început sâmbătă, 18 februarie. Atunci, în cadrul unei Sfinte Liturghii, ne-am bucurat să îi primim în familia cercetășiei pe cei care au demonstrat că sunt GATA ORICÂND să urmeze întru totul îndemnurile fondatorului nostru. Iar cu mari emoții, 13 lupișori, șase temerari, un explorator și opt seniori (reprezentanți ale tuturor ramurilor de vârstă) au promis, dându-și cuvântul de onoare, în fața lui Dumnezeu, că își vor face datoria față de țară şi față de cei din jur, respectând în fiecare moment legile cercetășești.

Curajul și speranța noastră au crescut odată cu emoțiile celor opt persoane adulte care, pentru prima dată, intră în marea familie a cercetășiei, devenind un exemplu atât pentru copii, cât și pentru tineri. Iar părtași ai bucuriei noastre au fost cercetașii adulți din Adjudeni, care au venit cu zâmbetul pe buze și inima deschisă pentru a trăi alături de noi acest moment important.

În cadrul Sfintei Liturghii, după binecuvântarea eșarfelor – care sunt cel mai puternic simbol al promisiunii – și după asumarea angajamentelor de către noii membri, toți cei prezenți, cercetași mai tineri sau mai vechi, ne-am reînnoit propria promisiune, aducându-i lui Dumnezeu recunoștință pentru faptul că ne-a dăruit ocazia de construi, în fiecare zi, o lume un pic mai bună.

Sărbătoarea a continuat duminică, pe 19 februarie, când toți cercetașii au pregătit un moment artistic, urmat de un bal mascat. În cadrul acestei activități, cercetașii au pătruns într-o poveste, fiecare ramură urmând a istorisi, cu multă energie, creativitate și bucurie, cele mai frumoase momente, nelipsite de talent, pregătite cu multă muncă. Astfel, fie că au fost povești prezentate prin cântece, scenete sau dansuri, fiecare cercetaș a fost fericit să se aventureze și să descopere frumusețea cercetășiei, care ne unește de fiecare dată ca într-o adevărată familie.

Așadar, pentru noi, cercetașii din Pildești, sărbătoarea fondatorului nostru ne-a unit în gânduri cu toți aceia care, răspândiți în întrega lume, cred în educație pentru viață, în implicare în societate, într-o lume un pic mai bună decât au găsit-o. De aceea, cercetășia este pentru noi a doua familie, locul în care ne dezvoltăm, creștem, de depășim limitele, avem curajul să ne aventurăm în necunoscut și să învățăm în fiecare zi ceva nou. Iar activitatea din acestea zile ne-a adus aminte ceea ce spunea fondatorul nostru: „Singur poți visa, în doi putem vorbi, împreună putem acționa”.

Liderii cercetași ai Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești

 

cercetasi pildestii - 22 februarie 01

cercetasi pildestii - 22 februarie 02

cercetasi pildestii - 22 februarie 03

cercetasi pildestii - 22 februarie 04

cercetasi pildestii - 22 februarie 05

cercetasi pildestii - 22 februarie 06

cercetasi pildestii - 22 februarie 07

cercetasi pildestii - 22 februarie 08

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0