Prima paginăSocial

Cercetaşii din Pildeşti oferă „Zâmbete pentru o lume mai bună”

Cercetaşii din Pildeşti oferă „Zâmbete pentru o lume mai bună”

Dimensiune text

 

cercetasi-pildesti-zambete-pentru-o-lume-mai-buna-2Dorind să facă din această lume un loc mai bun, cercetașii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești, din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României, au desfășurat duminică, 13 noiembrie, o activitate specială, în cadrul parteneriatului cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Roman.

Parteneriatul poartă numele de „Zâmbete pentru o lume mai bună”, propunându-și o serie de activități organizate de cei mai mari, reprezentanți ai ramurii exploratorilor, între 15 și 18 ani, în scopul de a aduce cât mai multe zâmbete pe chipurile copiilor cu nevoi speciale, elevi ai acestei școli. Totodată, prin acest proiect, cercetașii încearcă să creeze o relație de prietenie între ei și copiii, al căror chip se luminează de bucurie numai la simplul gest de a le oferi un zâmbet sau o strângere de mână. Și, chiar dacă scopul prioritar al proiectului este ajutarea elevilor din centru, și cercetașii sunt cei care se dezvoltă, învățând, din interacționarea și relaționarea cu ei, care sunt nevoile lor, cât de mult valorează uneori un gest mic și de cât de multă muncă, dedicare, slujire există în spatele pereților școlii, unde, zi de zi, personalul de aici încearcă să creeze un cadru familial și propice creșterii și dezvoltării fiecărui copil în parte, a cărui nevoie principală e iubirea, afecțiunea.

„Activitatea de duminică s-a desfășurat pe parcursul a două ore, timp în care fiecare dintre cei prezenți și-a deschis sufletul, încercând să ofere, poate printr-un zâmbet, o strângere de mână, un cuvânt bun, bucuria și încrederea de care au atât de mare nevoie copii. În acest scurt timp, s-au desfășurat trei ateliere de lucru, creație, jocuri și poveste. Acestea au vizat distragerea de la cotidian și integrarea lor într-o atmosferă destinsă, de bucurie, de zâmbet și de culoare. La creație, cei mici au învățat să confecționeze un brad de Crăciun, în timp ce modelajul de baloane a fost dedicat celor mai mari. La poveste, copii au urmărit o adaptare a poveștii «Cei trei purceluși», pusă în scenă de cercetași, iar la cel de-al treilea atelier au cântat, au dansat, învățând noi jocuri și interacționând unii cu alții. Copiii s-au bucurat nu atât pentru ceea ce au învățat, cât pentru faptul că toți cercetașii au fost lângă ei, le-au oferit prietenia și s-au bucurat împreună cu ei. Cercetașii aduc mulțumire tuturor acelora care au făcut posibilă desfășurarea acestui proiect, Primăria Cordun, și tuturor celor care s-au implicat cu dragă inimă. Iar cel mai mare mulțumesc se îndreaptă către Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roman, condus de domnul Benone Damian, care de fiecare dată îi primește pe cercetași cu multă bucurie, deschidere și încredere”, a afirmat Andreea Mîrţ, lider şef al cercetașilor din Pildești.

Finalul activității a vizat un scurt bilanț, unde fiecare participant, după ce și-a luat rămas bun de la copii, a împărtășit câteva impresii cu toți ceilalți și cu Mihaela Bob, coordonatoarea acestui proiect. Toți cercetașii au fost profund emoționați, iar cei mulți, cu lacrimi în ochi, au mărturisit cât de puternică a fost experiența și cât de multe au învățat în doar două ore de oferire de zâmbete, căldură și iubire.

„ Azi am descoperit ce putere imensă se ascunde în gesturile mici și simple. Am văzut atâția copii, care, de fiecare dată când le-am zâmbit sau i-am luat de mână au răspuns cu atâta iubire și recunoștință, încât mi-am dat seama, că da, noi, ca cercetași, chiar putem lăsa lumea un pic mai bună decât am găsit-o, cum spunea fondatorul nostru Robert Baden Powell. Astăzi am privit cu ochii sufletului și am văzut, poate, cel mai frumos lucru: am văzut iubire, căldură, bunătate, încredere. Mă bucur că centrul nostru a fost GATA ORICÂND și a transformat acest proiect într-o zi marcantă, frumoasă și rodnică pentru toată lumea. Suntem siguri că acest parteneriat se va desfășura în continuare, ca și în anii precedenți, prin mai multe activități, care să ne amintească că putem oferi clipă de clipă zâmbete pentru o lume mai bună”, a mărturisit unul dintre cercetași.
cercetasi-pildesti-zambete-pentru-o-lume-mai-buna-2

cercetasi-pildesti-zambete-pentru-o-lume-mai-buna-3

cercetasi-pildesti-zambete-pentru-o-lume-mai-buna-4

cercetasi-pildesti-zambete-pentru-o-lume-mai-buna-1

cercetasi-pildesti-zambete-pentru-o-lume-mai-buna-5

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Felicitări pentru valorile pe care le promovează ZIARUL DE ROMAN prin articolele şi informaţiile pe care, gratis, ni le oferă în fiecare zi.
    Mulţumesc!