Prima paginăSocial

Cercetaşii din Pildeşti, la a opta ediţie a Festivalului Luminii

Cercetaşii din Pildeşti, la a opta ediţie a Festivalului Luminii

Dimensiune text

 

 

Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti, comuna Cordun, a vrut să demonstreze sâmbătă, 9 iunie, între orele 20:00 şi 23:00, că poate aduce oamenilor o rază de bucurie, amintindu-le de frumuseţea lucrurilor mărunte. Astfel, a fost organizată a opta ediţie a Festivalului Luminii, în parcarea bisericii noi a comunităţii.

Cu puţină imaginaţie şi creativitate, ne-am adunat cu toţii pentru a ne bucura de un festival într-o atmosferă de circ, cu clovni care împart zâmbete şi bucurie.

Evenimentul a început cu o serie de ateliere, în care participanţii şi-au dat seama că lucrurile simple, precum un balon modelat, un zâmbet pictat, o provocare, o impresie şi chiar o prăjitură cumpărată, ce poate ajuta la un caz umanitar, îi pot energiza şi umple cu voie bună. De asemenea, atelierul de cărţi a avut un impact asupra participanţilor, aceştia putând face schimb de cărţi cu mesaje speciale.

După aceste ateliere, a urmat aprinderea gulguţelor (lampioanelor), fiecare dintre cei prezenţi având posibilitatea să-şi aprindă propria cutiuţă magică, debarasându-se astfel de agitaţia cotidiană şi păstrând în suflet lumina şi liniştea acestui festival. Seara a continuat cu desfăşurarea propriu-zisă a spectacolului, acesta deschizându-se cu intonarea imnului evenimentului „S-a aprins o stea”.  Prezentatorii, Elisa-Daniela Chelaru şi Melania-Gabriela Mărtinaş, ne-au relatat momentelor artistice la care au participat toate ramurile cercetăşești, de la cei mai mici până la cei mai mari, cu momente inedite ce ne-au înveselit şi ne-au transmis magia circului. Totodată, la spectacol au participat ansamblul folcloric „Lunca Moldovei”, condus de coregraful Cristinel-Vasile Pleşca, şi formaţia de dansuri „Aretti”, coordonatori fiind Aurica Ţură şi coregraful Mihai Păduraru, ce ne-au molipsit cu voia bună prin dansurile lor uimitoare cu specific grecesc, cu acestea luând sfârşit cea de-a opta ediţie a Festivalului Luminii, proiectul fiind promovat la nivel naţional de Organizaţia Naţională Cercetaşii României şi desfăşurându-se în fiecare an în aproape toate colţurile ţării, unde cercetăşia este prezentă.

Aşadar, acest festival a creat o atmosfera plăcută în rândurile celor prezenţi, având un caracter atât spiritual, cât şi interactiv, oprind parcă timpul preţ de câteva ore şi bucurându-ne de minunăţiile lucrurilor mărunte, alături de cercetaşii din alte centre locale şi de oamenii din localităţile apropiate.

Mulţumim Consiliului Local al Primăriei Cordun, parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, grupului de părinţi din Pildeşti, precum şi celor care ne-au asigurat protecţie, Postului de poliţie din Cordun şi jandarmeriei din comuna Săbăoani, care au făcut posibilă desfăşurarea acestei activităţi cu succes.

A consemnat Diana Mîrţ, lider cercetaş
Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0