Prima paginăSocial

Cercetaşii din Pildeşti au sărbătorit Ziua Naturii

Cercetaşii din Pildeşti au sărbătorit Ziua Naturii

Dimensiune text

 

 

„Cercetaşul iubeşte şi ocroteşte natura” – aşa spune una dintre legile noastre. Dorind să ne ducem misiunea la îndeplinire, ne-am adunat sâmbătă, 28 aprilie 2018, pentru a sărbători împreună Ziua Naturii. Această activitate constă în a aplica învăţarea prin acţiune, aşa cum e specific cercetaşilor. Prin urmare, am desfăşurat tot felul de activităţi prin care am încercat să facem din localitatea noastră un loc mai frumos şi curat.

Lupişorii (7-10 ani) şi o parte din exploratori (15-17 ani), conduşi de liderii lor, s-au adunat pentru a planta flori în curtea bisericii vechi. Temerarii (11-14) ajutaţi de ceilalţi exploratori, s-au întâlnit în curtea sediului, pregătiţi cu bidinele şi găletuşe pentru a vărui toţi copacii drumului care leagă localităţile Pildeşti şi Simioneşti, din comuna Cordun (4,5 kilometri). La sfârşitul acestei activităţi, ne-am adunat toţi cercetaşii în curtea Liceului Tehnologic „Sfântul Ioan de la Salle” pentru a planta un castan. Acest moment a fost unul emoţionant, un membru din fiecare ramură plantând copacul, ceilalţi fiind în jurul acestuia, ţinându-ne de mâini. Am reuşit în acest mod să ne îndeplinim obiectivele, lăsând în urma noastră un loc mai bun.

Aşadar, la finalul zilei, pe lângă varul adunat pe hainele noastre, ne-a rămas nu doar oboseala, ci şi bucuria. A fost multă muncă, dar am fost GATA ORICÂND, de la cei mai mici, până la cei mai mari. Această zi a fost una cu adevărat rodnică, pentru că am făcut ceva folositor în şi pentru comunitatea noastră.

Dorim să aducem mulţumiri Primăriei Cordun, care ne-a susţinut şi a făcut posibilă desfăşurarea acestei activităţi. În mod special suntem recunoscători reprezentanților Primăriei care, împreună cu domnul primar, Adrian Ciobanu, au fost lângă noi în dimineaţa de această zi minunată. La fel vrem să mulţumim conducerii Liceului „La Salle” pentru terenul pus la dispoziţie unde am plantat copacul-amintirii din Ziua Naturii 2018, un castan comestibil, „castanea sativa”.

A consemnat Diana Mîrţ
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0