Prima paginăSocial

Cercetaşii din Pildeşti au ales Mama Anului 2019

Cercetaşii din Pildeşti au ales Mama Anului 2019

Dimensiune text

 

 

Ziua de 3 martie a reprezentat data în care fiecare cercetaș din Pildești, indiferent de ramura din care face parte, a avut posibilitatea să-și arate recunoștința față de persoana care a fost mereu alături de el în orice seară când își făcea rucsacul pentru „camp”, în orice moment când pregătea pachețelul pentru ieșirea în natură, pentru fiecare clipă de sprijin din viața noastră, și anume față de mama. Astfel, cercetașii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești au organizat, pentru a 25-a oară, un spectacol prin care au încercat să transpună mulțumirea pe care le-o poartă în suflet mamelor, cele care îi susțin și îi ajută în orice situație s-ar afla.

Spectacol a început cu un moment spiritual, în care au fost înălțate intenții către Creatorul mamelor, cel care le-a trimis pe pământ pentru a ne îndruma în călătoria vieții noastre. Apoi, pe parcursul întregului spectacol, fiecare ramură de vârstă a încercat, prin momentele pe care le-a creat, să transpună emoțiile și bucuria pe care o aduce ziua de 8 Martie, trecând astfel prin toate stările necesare unui moment de succes: râsete, cântece, dansuri și scenete care mai de care mai expresive.

Totodată, în cadrul spectacolului, au fost citite zece scrisori adresate mamelor, realizate de copii de la ramura cea mai mică de vârstă, între 7 – 10 ani, lupișorii. Aceştia și-au așternut pe hârtie gândurile către mamele lor, punând în fiecare cuvânt o bucățică din sufletul lor. Dintre toate, numai zece au fost citite pe parcursul spectacolului, iar mamele din sală au votat scrisoarea care a reușit să le facă inimile să bată cel mai puternic. Astfel, scrisoarea câștigătoare a fost cea a Mayei Mîrț, care, luându-și mama de mână, a urcat cu ea pe scenă pentru a fi desemnată Mama Anului 2019. Mama ei, Mihaela Mîrț, a fost profund emoționată, bucurându-se de scrisoarea realizată de fetița ei:

 

Draga mea mămică,

Te-am ajutat mami, la treabă. Am măturat puţin în locul tău. Eşti frumoasă mami, ştii. Te iubesc că tu m-ajuţi. Eşti frumoasă mami. Eu şi surioara mea am făcut curat pe jos în camera noastră.

Îmi place foarte mult părul tău negru, ochişorii tăi căprui ca ai mei, dar cel mai mult îmi place când ai ruj pe buze.

Mami, îţi mulţumesc că eşti mereu alături de noi, chiar şi când ne rugăm, că dormi cu noi şi ne protejezi, că ne faci cea mai bună mâncare, că te joci cu mine şi surioara mea şi că ne ajuţi să terminăm puzzle-urile.

Mă ierţi, mami, că nu te-am ascultat mereu?

Mămica mea, eu cred că eşti cea mai bună. Îţi mulţumesc că m-ai învăţat poezii şi când o să cresc nu vreau să fiu un pui de rândunică care să nu-ţi aducă un bob.

Te iubesc mult de tot, mami!

Cu drag, fiica ta, Maya.

 

Așadar, momentul artistic dedicat mamelor noastre și-a atins din plin scopul, iar pentru aceasta aducem mulțumire tuturor colaboratorilor noștri, precum și Primăriei Cordun, pentru sprijinul acordat. De asemenea, mulțumim micilor artişti din Grădiniţă Surorilor Maestre Pie Venerini şi doamnei Alina Mîrț.

Ne bucurăm că am reușit să așezăm pe chipul fiecărei mame un zâmbet de bucurie, fiind siguri că iubirea și mulțumirea noastră au ajuns până la inimile lor.

A consemnat Gabriela-Alexandra Mărtinaș
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0