Prima paginăSocial

Centrul Militar Județean recrutează candidaţi pentru instituţiile militare de învăţământ

Centrul Militar Județean recrutează candidaţi pentru instituţiile militare de învăţământ

Dimensiune text

 

 

Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul Militar Județean Neamț, desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor, băieţi şi fete, pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ, pentru anul de învăţământ 2018-2019.

La colegiile naționale militare sunt disponibile 480 de locuri, câte 120 de locuri pentru Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar „Dimitrie  Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova. Se primesc candidaţi care sunt în clasa a VIII-a şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul anului 2018.

La academiile militare, pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi sunt disponibile 821 de locuri: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 320 de locuri; Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – 138 de locuri; Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 80 de locuri; Academia Tehnică Militară Bucureşti – 206 locuri; Institutul Medico-Militar – Bucureşti şi Tîrgu Mureş – 77 de locuri. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani, respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul anului 2018.

La şcolile postliceale militare, pentru formarea maiştrilor militari sunt disponibile 626 de locuri: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”  Piteşti – 296 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, județul Buzău – 220 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 110 locuri. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul anului 2018.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 23 septembrie

La şcolile postliceale militare, pentru formarea subofiţerilor sunt disponibile 360 de locuri: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 295 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, județul Buzău – 65 de locuri. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat şi care au vârsta până în 35 de ani împliniţi în cursul anului 2018.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ. Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea la sediul Biroului informare – recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Neamț în vederea stabilirii contactul iniţial; efectuarea unui examen medical la o clinică militară (cea mai apropiată fiind Spitalul Militar Iaşi); definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare – recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Neamț; susţinerea a doua teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Cîmpulung Moldovenesc; participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

„Pentru candidaţii din judeţul Neamţ, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Judeţean Neamţ, situat în strada Durăului nr. 9, zilnic de luni până vineri între 08.00-16.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233-213 473 sau 0233-213 886, int. 117/118 sau pe adresa de email: um02538@mapn.ro”, precizează reprezentanții Centrului Militar Judeţean Neamţ.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0