Prima paginăSocial

Centrul Militar Județean Neamț recrutează candidaţi pentru instituţiile militare de învăţământ

Centrul Militar Județean Neamț recrutează candidaţi pentru instituţiile militare de învăţământ

Dimensiune text

 

 

Centrul Militar Judeţean Neamţ informează că au început înscrierile pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar.

Învăţământ universitar

Pentru învăţământ universitar (pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi), instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta cei interesați sunt următoarele:
– Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti – 9 locuri;
– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 264 locuri;
– Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – 184 locuri;
– Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 108 locuri;
– Academia Tehnică Militară Bucureşti – 219 locuri;
– Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Târgu Mureş – 110 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 (24 de ani pentru piloţi).

Învăţământ postliceal

Pentru învăţământ postliceal (pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor), instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta cei interesați sunt următoarele:
– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 313 locuri pentru maiştri militari şi 323 locuri pentru subofiţeri;
– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi apărare cibernetică Sibiu – 168 locuri pentru maiştri militari şi 60 locuri pentru subofiţeri;
– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, județul Buzău – 245 locuri pentru maiştri militari şi 76 locuri pentru subofiţeri;
– Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 245 locuri pentru maiştri militari.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 – pentru maiştri militari şi 35 de ani pentru subofiţeri.

Învăţământ liceal

Pentru învăţământ liceal, instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta cei interesați sunt următoarele:
– Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc – 120 locuri;
– Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 locuri;
– Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 120 locuri;
– Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova – 120 locuri;
– Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa – 120 locuri.

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 1 martie 2019.

Curs de formare ofițeri

Cursul de formare pe filiera indirectă a ofiţerilor în activitate, în anul şcolar 2018 – 2019 (cifră suplimentară): Școala de Aplicaţie pentru Logistică „General Constantin Zaharia”: Arma – Căi Ferate – 7 locuri.

Se primesc candidaţi absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ universitar acreditate, cu diplomă de licenţă, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare sau să facă dovada promovării examenului de licenţă, până la data concursului de admitere la cursul de formare şi care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în cursul anului 2019.

Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 3 aprilie 2019.

Curs de formare subofițeri

Cursul de formare pe filiera indirectă a subofiţerilor în activitate, în anul şcolar 2018 – 2019 (cifră suplimentară): Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”: Rachete şi artilerie antiaeriană – subofiţer tehnician electronist, electronică industrială – 30 locuri.

Se primesc candidaţi absolvenţi ai unui program de studii postliceal finalizat cu certificat de calificare corespunzător calificărilor profesionale pentru care se asigură pregătirea prin şcoala de maiştri – nivelul 3 avansat de calificare şi care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în cursul anului 2019. Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 8 februarie 2019.

Pentru candidaţii din judeţul Neamț activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Judeţean Neamţ, situat în Piatra Neamţ, strada Durăului, nr. 9, zilnic de luni până vineri între 08.30 – 16.30, marţi între 10.30 – 18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233/213886, sau 0233/213473 int. 117, 107, pe adresa de email: recrutare_neamt@mapn.ro, sau pagina de facebook a Centrului Militar Judeţean Neamţ, https://www.facebook.com/CMJNeamt/.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0