Prima paginăSocialEducatie

Centrul Biblionet este asaltat de romaşcani

Dimensiune text

Cei mai mulţi dintre utilizatori sunt elevi şi studenţi.

Interesul romaşcanilor pentru Centrul Biblionet din cadrul Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon” este crescut. Responsabilele centrului, Mariana Donose şi Mihaela Iucha, spun că zilnic vin la Biblionet între 25 şi 30 de persoane, de la copii la adulţi. „Cei mai mulţi dintre utilizatori sunt elevi şi studenţi. Apelează la serviciul Biblionet şi alte categorii sociale: intelectuali, pensionari, şomeri. Ei aleg să vină la centru fie pentru a se informa, fie pentru a-şi petrece timpul liber sau pentru a stabili contacte cu cei dragi”, a spus Cristina Panait, directorul Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon”.

Ciprian şi Ana-Maria Hăisan sunt fraţi. Nu au calculator acasă şi, de mai bine de un an, vin la Centrul Biblionet. „Sora mea are cinci ani. Îi plac foarte mult desenele animate şi am adus-o şi pe ea la Bibliotecă. Este vacanţă şi vin la Biblionet să mă joc, dar în timpul şcolii mi-am făcut temele aici şi am căutat diverse informaţii”, spune Ciprian Hăisan, elev în clasa a VIII-a. biblionet2

Nu doar copiii sunt prezenţi la Centrul Biblionet, ci şi adulţii. „Biblioteca Municipală este singura instituţie din oraş care oferă utilizatorilor, în mod gratuit, informaţii legislative, acces gratuit la softul educaţional Intuitext folosit pentru animaţii interactive, puzzle-uri, jocuri tip concurs, teste cu răspuns imediat”, a spus directorul instituţiei.

Adulţii utilizează serviciul Biblionet şi pentru pregătirea examenului la şcoala de şoferi sau pentru căutarea unui loc de muncă. „Vin din luna aprilie la Biblionet. Am lucrat în străinătate şi încerc să caut ceva de lucru tot în afară”, a spus Dan Furduescu, un romaşcan pe care l-am întâlnit la Centrul Biblionet.

COMENTARII

WORDPRESS: 0