Centru social-cultural, altar de vară și capelă, în Parohia „Sf. Constantin și Elena” din Roman

HomeReligie

Centru social-cultural, altar de vară și capelă, în Parohia „Sf. Constantin și Elena” din Roman

 

 

Miercuri, 31 octombrie, IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost în vizită de lucru pe șantierul Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Roman, unde au fost demarate lucrările de construcție a unui centru social-cultural destinat persoanelor vârstnice și copiilor din parohie.

În prima parte a zilei, IPS Ioachim a binecuvântat începutul lucrărilor și echipa de muncitori de la Parohia „Sfinții Împărați” Roman, care va lucra la edificarea Centrului social-cultural ce va fi construit în curtea bisericii.

„Acest proiect a fost demarat de parohia romașcană deoarece în această zonă defavorizată din latura de Est a Romanului se dorește implementarea unor programe social-culturale în cadrul cărora persoanele aflate în dificultate să beneficieze de sprijin. Totodată, acest edificiu va mai avea în componență  un altar de vară și o capelă. Coordonarea lucrărilor a fost încredințată de către Ierarh preotului paroh Paleu Gheorghe”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Conform unui proiect de hotărâre aprobat în ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț din 2 octombrie, Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Roman i-au fost alocați 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a centrului social-cultural.

Tot miercuri, IPS Ioachim, însoțit de părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, a vizitat și șantierul Catedralei „Înălțarea Domnului” din Bacău, unde se lucrează la amenajarea curții și la montarea ușilor de acces.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0