HomeRural

Cei mai buni prieteni ai pompierilor

Joi, pe stadionul „Constantinescu Nehoi” din Roman, s-a desfășurat etapa zonală a concursului „Prietenii pompierilor”.

 

La concursul, organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Petrodava” al județului Neamț, au participat în total 33 de echipaje, cu trei echipaje mai mult decît anul trecut. Dintre acestea, șase au fost echipaje de fete, 16 de băieți, iar 11 au fost echipaje mixte.

Fiecare echipaj a fost format din zece elevi, un comandant și opt concurenți, plus o rezervă, cu vîrste cuprinse între zece și 15 ani, împliniți pînă la data desfășurării concursului. Probele de concurs au fost trei la număr. Prima dată, echipajele au susținut proba teoretică, după care a urmat proba denumită „pista de îndemînare peste obstacole”. La aceasta, concurenții au trebuit să sară un șanț, un gard, au trecut pe sub o capcană, au traversat o bîrnă de echilibru, după care, la un perete-țintă, au acționat cu găleata-stingător și au introdus cinci litri de apă într-un recipient, pînă la declanșarea unui semnal acustic și sonor. Înainte de finalul probei, concurenții au mai avut de făcut patru noduri specifice și au amplasat patru accesorii într-o anumită ordine. A treia și ultima probă din concurs a fost proba „ștafeta de 400 metri cu obstacole”.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor și se organizează în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și de apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu, precum și al promovării atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în rîndul elevilor, și pentru formarea și dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive„, a afirmat căpitan Bogdan Jinga, șeful Compartimentului de Pregătire a Populației din cadrul ISU Neamț.

La etapa județeană, care se va desfășura pe data de 28 mai, la Piatra-Neamț, se califică echipele clasate pe podium în cadrul etapelor zonale. Zona Romanului va fi reprezentată de echipele de băieți / mixt ale școlilor Ruginoasa, Trifești și Secuieni (clasate pe primele trei locuri în această ordine), și de echipele de fete ale școlilor Gherăești, Români și Pîncești.

Comentarii

WORDPRESS: 0