Prima paginăSocial

Ce solicitări au preoții de la Primărie

Ce solicitări au preoții de la Primărie

Dimensiune text

 

 

Luni, 28 ianuarie, în cadrul șirului de dezbateri pe care conducerea Primăriei le are cu diverse categorii socio-profesionale pe tema alcătuirii bugetului și stabilirii listei de investiții, șase reprezentanți ai cultelor au participat la întâlnirea cu primarul Lucian Micu. Patru din partea Bisericii Ortodoxe – protopopul Dragoș Munteanu, preotul Ioan Gherasimescu, de la Biserica Sf. Gheorghe, preotul Cătălin Crețu, de la Biserica Sf. Nicolae, și preotul Cătălin Miclăuș, de la Biserica Sf. Vasile cel Mare, în timp ce Biserica Catolică a fost reprezentantă de preotul Ionel Roșu – de la Biserica Inima Neprihănită a Fecioarei Maria – și de preotul Iacob Stolnicu – de la Biserica Isus Bunul Păstor.

Anul trecut, Primăria le-a propus inițial preoților să i se aloce fiecărei biserici, indiferent de cultul religios, suma de 10.000 de lei pentru decontarea cheltuielilor cu utilitățile, însă, în final nu au mai primit niciun sprijin. Anul acesta, protopopul Dragoș Munteanu a solicitat o „atenție” către costurile de întreținere a sediilor parohiilor, sprijin pentru renovarea a șase biserici care se află în lucrări, ale căror costuri sunt estimate la 1,4 milioane de lei, și a anunțat că se dorește demararea lucrărilor de refacere și modernizare a Spitalului Vechi, o investiție de 35 de milioane de euro. La final, protopopul a declarat că Arhiepiscopia a identificat 143 de familii din Strada Fabricii care au nevoie de sprijin financiar, anunțând că va depune planul de ajutorare la Primărie, în speranța alocării de fonduri.

Preotul Ioan Gherasimescu a revenit cu solicitarea făcută și în anii anteriori, de a se acoperi cofinanțarea de 500.000 de euro pentru proiectul european de 5 milioane de euro pentru renovarea Bisericii Sf. Gheorghe. Preotul Cătălin Crețu a cerut sprijin pentru finalizarea lucrărilor la acoperișul Bisericii Sf. Nicolae.

Parohul Iacob Stolnicu a solicitat găsirea unei soluții pentru amenajarea unei parcări în fața Bisericii Isus Bunul Păstor, iar părintele Ionel Roșu a solicitat sprijin pentru a obține autorizația de siguranță în caz de incendiu pentru Biserica Inima Neprihănită a Fecioarei Maria. Autoritățile și-au anunțat sprijinul pentru momentul în care Papa Francisc va vizita, în acest an, Moldova.

La finalul întâlnirii, primarul Lucian Micu i-a încurajat pe cei prezenți să obțină fonduri nerambursabile de la bugetul local, în valoare de maxim 10.000 de lei, la care trebuie să vină cu o cofinanțare de minimum 10%.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0