Câți bani și pe ce s-au cheltuit pentru organizarea celei de-a X-a ediții a Zilelor municipiului Roman

HomeSocial

Câți bani și pe ce s-au cheltuit pentru organizarea celei de-a X-a ediții a Zilelor municipiului Roman

 

 

Ca de fiecare dată în ultimii ani, administrația locală a făcut publice cheltuielile detaliate pentru organizarea ediției din acest an a Zilelor municipiului Roman, care s-au încheiat pe 21 mai. Inițial, din din bugetul local s-a alocat suma de 145.000 de lei, în final fiind cheltuită 135.670,48 lei, rezultând o economie de 9.329,52 lei.

Conform datelor oficiale prezentate de autorități și care vor fi făcute publice și consilierilor locali care au aprobat alocarea sumelor, cei mai mulți bani s-au cheltuit pentru premierile elevilor și profesorilor din unitățile de învățământ romașcane, când au fost recompensați cu premii în bani 324 de elevi și 175 de profesori coordonator, suma totală cheltuită fiind de 62.640 lei. Alți 45.220 de lei au fost cheltuiți de autorități pentru concertele susținute de Matteo, Monica Anghel și Lidia Buble, ceilalți artiști – inclusiv trupa Zdob și Zdub fiind susținute prin asocierea cu o firmă privată.

Încă 9.500 de lei au fost cheltuiți cu spectacolul de muzică populară al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț. Masa festivă pentru cei care au fost recompensați la Gala Excelenței romașcane (când au fost acordate 12 titluri de excelență și cele 3 titluri de cetățeni de onoare) a costat 3.000 de lei. Încă 2.400 de lei au primit elevii care au susținut scenetele istorice. Aproape 1.500 de lei au fost cheltuiți pentru organizarea show-urilor sportive, 700 de lei pentru premierea câștigătorilor Concursului „Speranță pentru mâine” de la Biblioteca municipală „George Radu Melidon” și câte 500 de lei s-au acordat tinerilor care au participat la spectacolul de talente locale și pentru corepetitorul de la Seara „Sergiu Celibidache”.

Lista cu toate cheltuielile efectuate la ediția din acest an a Zilelor municipiului Roman poate fi consultată la adresa: https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2019/05/2019-05-29-026-Informare-Cheltuieli-Zilele-municipiului-Roman-2019_compressed.pdf.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0