Prima paginăActualitate

Câte cazuri de infecție COVID-19 sunt în Roman și în celelalte localități din județ

Câte cazuri de infecție COVID-19 sunt în Roman și în celelalte localități din județ

Dimensiune text

 

Miercuri, 10 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Prefecturii Neamț și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț au prezentat o situație la zi a numărului de cazuri de infecție cu coronavirusul COVID-19 din județul Neamț, a cazurilor vindecate, a situației focarelor depistate în Neamț și a numărului de cadre medicale depistate pozitiv.

Astfel, conform datelor prezentate de directorul DSP Neamț, Radu Firăstrău, despre situația infecțiilor COVID-19 în județul Neamț, la data de 10 iunie se înregistrau 916 cazuri confirmate (din care 106 după 15 mai) și 685 de persoane vindecate (circa 75% dintre cazuri). 161 de cadre medicale din Neamț au fost confirmate pozitiv, din care 16 medici și 76 de asistenți medicali – dintre acestea fiind vindecate 154 cadre medicale (95,65%), din care 16 medici și 74 de asistenți. În rândul pacienților infectați cu coronavirus au fost înregistrate 52 de decese până acum. 61 de pacienți pozitiv COVID-19 sunt internați, din care doi la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, ceilalți la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

2.634 de persoane sunt izolate la domiciliu – numărul total al persoanelor din Neamț care au trecut prin izolare la domiciliu până acum fiind de 13.201. 23 de persoane din județ se află în carantină, numărul total al persoanelor din Neamț care au trecut prin carantină fiind până acum de 1.639. Pentru persoanele din Neamț au fost efectuate 10.661 de teste, 4.666 de persoane fiind testate, în județ existând două unități de specialitate de testare RT-PCR  COVID-19.

„Vreau să precizez că pandemia nu a dispărut, trebuie în continuare să păstrăm măsurile care au fost luate de către Guvern. România a reușit să limiteze cumva impactul pandemiei de coronavirus, lucru care s-a datorat atât acestor măsuri corecte – deși unii le consideră dure – luate la timp, dar și modului în care o mare parte dintre noi le-am înțeles și le-am respectat. Începând cu data de 4 iunie, după cum știți, s-a deschis Policlinica din Spitalul Județean, iar astăzi pot să vă spun că medicii epidemiologi din cadrul DSP Neamț încearcă să găsească soluții, împreună cu conducerea Spitalului Județean, pentru a deschide secțiile non-COVID din Spitalul Județean. Sperăm ca într-un termen cât mai scurt, luna aceasta, să se întâmple acest lucru”, a declarat Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț.

„Suntem, într-adevăr – și prin discuțiile care au existat cu domnul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, și după discuțiile avute și în cadrul DSP Neamț, pe relația cu Prefectura Neamț și Ministerul Sănătății – într-o zonă de evaluare a condițiilor de redeschidere a Spitalului Județean Neamț. La acest moment, cazuistica este clar într-o zonă de scădere, ceea ce ne bucură, dar, în același timp, restul spitalelor – și mă refer și la Spitalul Municipal de Urgență Roman, care a preluat cea mai mare parte din cazuistica de la nivelul județului Neamț –, plus celelalte spitale, au devenit extrem de încărcate ca și act medical”, a precizat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Situația focarelor din județ

Directorul DSP Neamț a prezentat și situația la zi a focarelor de infecție cu coronavirus din județ. În ceea ce privește focarul de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgență Roman, au fost testați 34 de pacienți – din care 29 au fost confirmați pozitivi și au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Au fost testate 38 de cadre medicale, din care cinci au fost confirmate pozitiv. La data 10 iunie, din acest focar erau vindecați 17 pacienți și cinci salariați.

În ceea ce privește focarul de la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae” din Roman, au fost testate 105 persoane – 52 de pacienți și 53 de salariați. 28 de persoane au fost confirmate pozitiv, din care cinci salariați. La data 10 iunie, din acest focar erau vindecați trei pacienți.

În ceea ce privește focarul de la Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități Piatra Neamț, au fost testate 105 persoane – 47 de beneficiari și 58 salariați. Au fost confirmate 24 de cazuri – 15 beneficiari și nouă salariați. La data 10 iunie, din acest focar erau vindecați șase beneficiari și șapte salariați.

În ceea ce privește focarul de la Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, sunt înregistrate 211 de cazuri COVID-19 – dintre aceștia sunt 128 de beneficiari (din care unul decedat, iar doi internați la Spitalul Piatra Neamț, alți 125 internați în Centrul Păstrăveni) și 83 salariați. La data 10 iunie, din acest focar erau vindecați 64 de beneficiari și 81 de salariați.

Situația numărului de infecții pe localități

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0