HomeActualitate

Cât costă viitorul unui copil

Părinții cărora le permite situația financiară pot încheia asigurări de studii pentru copiii lor. Unii asiguratori oferă bonusuri copiilor sârguincioși la școală.

 

 

Părinții se gândesc, mai presus de toate, la binele copiilor lor. Asigurarea viitorului copiilor este preocuparea permanentă a părinților, care sunt capabili de orice sacrificii pentru ca micuții lor să aibă tot ce și doresc. Societățile de asigurări au profitat din plin de această nișă și au venit pe piață cu oferte diverse pentru ca viitorul micuților să fie asigurat. Cu o sumă plătită lunar, trimestrial sau anual, părintele poate să ofere copilului o independență financiară după împlinirea vârstei de 18 ani.

Fiecare societate de asigurări vine cu oferte personalizate, în funcție de politica proprie, de sumele pe care este dispus să le investească părintele și de modalitatea de plată a rentelor.

Axxa Asigurări vine cu o poliță de asigurare a cărei durată este de minim opt ani și de maxim 25 ani. Pentru a încheia contractul de asigurare, părintele trebuie să aibă între 18 și 62 de ani, iar copilul să aibă până la 17 ani. Pragul minim este de 100 lei/lună, iar la finalul contractului, copilul va primi suma asigurată împreună cu valoarea corespunzătoare fondului de participare la profit sub forma unei plăți unice sau sub formă de rente anuale.

ING vine cu o ofertă similară, doar că pragul primei lunare poate coborî și la 50 lei, dacă micuțul are vârsta până în doi ani. Perioada minimă de contract la ING este de cinci ani, iar plata rentelor se face pe parcursul a cinci ani. Dacă, în perioada de plată a primelor, părintele moare, acestea vor fi preluate de asigurator, care va derula programul până la final.

Generali Asigurări vine cu o ofertă care ar trebui să-i stimuleze pe copii să învețe. „În cazul în care copilul tău a obținut în toți anii de școală, până la expirarea contractului de asigurare, numai calificative de «Foarte bine» și medii anuale cuprinse între 9,50 și 10, noi îi vom plăti, odată cu indemnizația de asigurare, un bonus în valoare de 50% din valoarea contului„, se arată în descrierea unoei oferte a Generali Asigurări.

Și alte firme de sigurări din țară au pachete similare, care oferă, după terminarea perioadei de plată a primelor, o rentă egală cu suma asigurată sau rente mai mici, pe parcursul unei perioade mai lungi. La calculele de acum, dacă un părinte plătește lunar o poliță de 100 lei, timp de 12 ani, copilul va primi la final o sumă de aproximativ 5.000 euro, care va fi plătită integral sau în rente anuale.

Aceste contracte pot fi reziliate după doi sau trei ani, caz în care părinții vor primi doar o parte din banii plătiți ca prime.

Comentarii

WORDPRESS: 0