Case arse într-un incendiu, în comuna Români

HomeActualitate

Case arse într-un incendiu, în comuna Români

Pompierii au fost solicitați marți, 18 ianuarie, în jurul orei 10:42, prin apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din localitatea Siliștea, comuna Români, informează ISU Neamț. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adăpost pentru animale și la un garaj. Până la sosirea forțelor de intervenție, flăcările s-au extins la două locuințe, lipite de anexele gospodărești, manifestându-se la acoperișul și în interiorul acestora. Din cauza vântului puternic, exista posibilitatea propagării incendiului și la alte case aflate în imediata apropiere.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentele de Pompieri Roman și Piatra Neamț și de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Buhuși, Români și Costișa. Intervenția a durat aproximativ cinci ore.

„Au ars acoperișurile celor două locuințe, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, bunuri materiale din interiorul celor două locuințe (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile,  documente etc), adăpostul pentru animale, garajul, un buldoexcavator, două drujbe, plante furajere (aproximativ șapte tone), cereale (aproximativ două tone porumb și patru tone grâu), coceni (o tonă) și alte bunuri depozitate în garaj. Proprietarul gospodăriei, un bărbat de aproximativ 43 de ani, a suferit arsuri la nivelul feței și a mâinilor. Aceasta a primit primul ajutor de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului,  ulterior fiind transportat la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman. Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

 

Comentarii

WORDPRESS: 0