Prima paginăNeamt

Carne şi ciocolată expirate puse la vânzare

Dimensiune text

Protecţia Consumatorului a amendat mai mulţi comercianţi care vindeau produse pascale expirate.

 

 

Unii comercianţii au dovedit că nu au teamă de Dumnezeu nici măcar în Săptămâna Patimilor  şi au oferit consumatorilor produse expirate. La această concluzie au ajuns comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, care au efectuat un amplu control ce a vizat produsele pascale. Au fost verificaţi 41 de agenţi economici, la 34 dintre aceştia fiind constatate abateri de la prevederile legale privind protecţia consumatorilor.

Ca urmare a abaterilor constatate, comisarii au dispus oprirea definitivă a comercializării a 15 kilograme de produse, în valoare de 276 lei, şi oprirea temporară a comercializării a 2.896 kilograme produse, în valoare de 20.739 lei. S-au aplicat 22 avertismente şi 12 amenzi, în valoare de 22.500 lei. La doi operatori economici s-a constatat comercializarea de ciocolată şi produse din ciocolată cu data durabilităţii minimale depăşită de 40-60 zile. De asemenea, la doi operatori economici au fost depistate ouă cu surprize, de provenienţă turcească, care nu prezintă traducere în limba română. În cadrul aceluiaşi control au fost găsite la vânzare, în două magazine, produse din carne cu data limită de consum depăşită de 9 până la 12 zile. De asemenea, comisarii au găsit în galantare carne de pasăre congelată preambalată (pulpe întregi, pulpe superioare şi inferioare, aripi) fără niciun element de identificare şi caracterizare. Unii comercianţi aveau preparate din carne la care data expirării, ştanţată pe clipsul metalic de la capătul batonului, este greu lizibilă.

În privinţa produselor de panificaţie, la trei patiserii au fost găsite prăjituri, ambalate în cutii de un kilogram, şi cornuleţe preambalate în pungi de 125 de grame, expirate de 17 zile, respectiv 45 de zile.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 8 ani

    Alo, PROTECTIA VANZATORULUI , pe mine ma doare-n koor ca la 2 patiserii si la 3 magarii sau gasit…Daca tot protejati ,,consumatorul” atunci ori inchideti magazinut (cu tot cu patron!) ori ne spuneti si noua de unde sa n u mai cumparam ! De ce? pentru ca SALARIU luati de la consumatori, aia de la vanzatori se numeste SPAGA !!! PS Crapa’v-ar copiii din cauza voastra ca sa vedeti CE FACETI privind protectia….,,consumatorului”!!!!!!!!!