Caravana de vaccinare a ajuns la Săbăoani. Sute de persoane au dorit să se vaccineze

HomeSanatate

Caravana de vaccinare a ajuns la Săbăoani. Sute de persoane au dorit să se vaccineze

Luni, 10 mai, caravana de vaccinare anti COVID-19 cu echipa mobilă a ajuns în comuna Săbăoani. Pentru vaccinarea locuitorilor comunei a fost folosit vaccin Pfizer. Proiectul de vaccinare cu caravana mobilă a început în județ săptămâna trecută, la Tazlău, și va mai ajunge pe 11 mai la Icușești și Botești (vaccin Moderna) și pe 13 mai la Valea Ursului și Bodești (vaccin Moderna).

Pentru a fi imunizați, doritorii trebuie să anunțe la primării intenția de vaccinare. Asistenții medicali comunitari realizează catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Neamț și centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile.

„Am fost astăzi împreună cu domnul Radu Firăstrau, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț, la acțiunea de vaccinare cu caravana mobilă organizată în comuna Săbăoani. O acțiune reușită, la care s-au înscris aproximativ 500 de persoane și al cărei succes se datorează implicării proactive a administrație publice locale și a domnului primar Florin Vîrgă. Un semnal eficient și pentru celelalte comunități din județ, care urmează să se organizeze pentru caravana mobilă de vaccinare”, a transmis luni prefectul județului Neamț, George Lazăr.

În județul Neamț au fost primite până vineri 95.786 de doze de vaccin împotriva COVID-19:73.621 doze Pfizer BioNTech, 10.820 doze Moderna, 9.845 doze AstraZeneca și 1.500 doze Johnson & Johnson (Janssen), în 38 de tranșe. De la începutul Campaniei de vaccinare, în județul Neamț au fost administrate până vineri 85.710 doze de vaccin, din care 34.273 cu doza a 2-a.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Elena 1 an ago

    Cum pot afla cand va exista o caravana si in Ruginoasa de Neamt?