Caravana „Bună ziua, schimbare!” ajunge în premieră în județul Neamț, la Vânători, unde locuitorii vor beneficia de acces mai ușor la servicii financiare și tehnologie

HomeNeamt

Caravana „Bună ziua, schimbare!” ajunge în premieră în județul Neamț, la Vânători, unde locuitorii vor beneficia de acces mai ușor la servicii financiare și tehnologie

Caravana „Bună ziua, schimbare!” este deschisă în parcarea Căminului Cultural din comuna Vânători, județul Neamț, în perioada 2 - 6 octombrie. Conceptul de unitate mobilă, care circulă într-un camion modular, a fost dezvoltat pentru a facilita accesul comunităților locale din România la servicii financiare și tehnologie, precum și la educație financiară și digitală.

Caravana „Bună ziua, schimbare!”, o inițiativă comună a Băncii Comerciale Române și Vodafone România, în parteneriat cu OMNIASIG Vienna Insurance Group și BCR Asigurări de Viață VIG, a sosit luni, 2 octombrie, în comuna Vânători, județul Neamț. La evenimentul de inaugurare a fost prezent și Maria Petrariu, primarul comunei Vânători.

Camionul modular va staționa, până vineri, 6 octombrie, în parcarea Căminului Cultural din comuna Vânători. Unitatea mobilă va oferi locuitorilor acces la servicii și produse financiare, la tehnologie, dar și la ateliere de educație financiară.

Totodată, caravana „Buna ziua, Schimbare!” va facilita accesul comunității la servicii de protecție și asigurări generale și de viață și va găzdui o serie de sesiuni dedicate pentru agricultorii din zona Vânători. Aceștia vor putea afla cum să acceseze sursele de finanțare pentru dezvoltare rurală, pentru producție și echipamente agricole, disponibile prin fondurile europene și care sunt politicile agricole la nivel național și european, astfel încât să fie susținută agricultura durabilă și performantă.

,,Obiectivul caravanei noastre este de a crește gradul de incluziune financiară și tehnologică. Este un efort comun, al BCR și partenerilor săi din acest proiect, de a merge în mijlocul oamenilor și de a deschide un dialog despre cum putem sprijini comunitățile să descopere oportunitățile de dezvoltare. Vrem să găsim împreună soluții pentru o viață mai bună și să contribuim astfel la dezvoltarea comunității locale”, a afirmat Mădălina Popovici, Director Grup Retail BCR.

Concret, prin intermediul caravanei, membrii comunității din Vânători vor beneficia de:
– Acces ușor și rapid la servicii și produse financiare BCR utile în viața de zi cu zi, cum ar fi cont curent, carduri, asigurări, digital banking, precum și la pachete Vodafone de servicii de telecomunicații și tehnologie – telefoane și accesorii, abonamente și oferte de telecomunicații, care includ servicii mobile, broadband fix și TV;
– Facilitarea accesului la informații de educație financiară și digitală, adaptate în funcție de vârstă: de la cursuri de responsabilizare financiară și antreprenoriat în comunitățile rurale, la transformare digitală și cybersecurity.

Punctul de lucru mobil BCR și Vodafone va fi deschis de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 16:00, până pe 6 octombrie. Doi experți, unul în domeniul financiar-bancar și unul din zona de tehnologie și telecomunicații, vor fi prezenți permanent și vor oferi consiliere personalizată pornind de la nevoile reale ale comunității.

La biroul bancar din cadrul unității mobile se vor putea efectua digital, asistat de consilieri, următoarele operațiuni:
– Deschideri de cont curent și carduri de debit
– Deschideri de depozite și conturi de economii
– Solicitări de carduri de credit
– Acces la digital banking
– Solicitări pentru credite de consum, precum și refinanțări și restructurări
– Asigurări de venituri, de șomaj și de incapacitate de muncă
– Asigurări de locuință (obligatorii si facultative) și asigurări de protecție a bunurilor personale
– Asigurări de călătorie
– Consiliere și asistență pentru gama extinsă de servicii bancare, inclusiv pentru finanțare în mediul rural prin BCR Social Finance și leasing prin BCR Leasing.

De asemenea, camionul modular este dotat cu un echipament multifuncțional, care va putea oferi următoarele operațiuni:
– Eliberare lei sau euro, în numerar
– Depunere numerar în calitate de persoană fizică – în conturile curente, conturile de rambursare credit, conturile de economii sau în conturile altor persoane
– Plată numerar a facturilor curente către furnizori
– Reîncărcare cartele Vodafone
– Eliberare mini extras
– Interogare sold
– Schimbare PIN

În ceea ce privește zona de tehnologie și telecomunicații, clienții vor putea accesa ofertele de abonamente pentru servicii fixe (internet și televiziune) și pe cele de servicii mobile, vor putea testa și achiziționa dispozitivele disponibile pe platforma comercială Easytech (televizoare, tablete, trotinete, aspiratoare robot, etc.), și își vor putea plăti factura sau reîncărca cartela în aplicația My Vodafone sau la ATM-ul BCR.

Caravana „Bună ziua, schimbare!” a început traseul său prin România în octombrie 2022, cu misiunea de a ajunge în cât mai multe localități din țară. Camionul a oprit, până în prezent, în zece localități: Băleni (Dâmbovița), Drajna (Prahova), Glodeanu Sărat (Buzău), Brezoi (Vâlcea), Săliște (Sibiu), Tălmaciu (Sibiu), Sânmartin (Oradea), Ilva Mică (Bistrița), Marginea (Suceava) și Matca (Galați).

 

Comentarii

WORDPRESS: 0