Prima paginăReligie

Capela Romano-Catolică din cimitirul „Eternitatea” a fost reabilitată și sfințită

Capela Romano-Catolică din cimitirul „Eternitatea” a fost reabilitată și sfințită

Dimensiune text

 

Duminică, 1 noiembrie, în solemnitatea Tuturor Sfinţilor a avut loc, de la ora 16.00, liturghia de sfinţire a Capelei Romano-Catolice din cimitirul „Eternitatea” din Roman, prezidată de PS Iosif Păuleţ, episcopul Diecezei de Iași, alături de care s-au aflat preoţii din Roman şi zonă, autorităţile centrale şi locale, informează Episcopia Romano-Catolică de Iași.

Capela Romano-Catolică din municipiul Roman a fost dată în refolosinţă slujbelor religioase pentru cei răposaţi, după reabilitarea completă la care s-au implicat activ toate cele patru parohii, susţinute de autorităţile locale.

Astfel, cu binecuvântarea episcopului Iosif Păuleţ, preotul Sebastian Bilboc – paroh şi decan în Parohia „Sfânta Tereza”, preotul Iacob Stolnicu – paroh la Parohia „Isus, Bunul Păstor”, preotul Sorin Brandiu – paroh la Parohia „Fericitul Ieremia” şi preotul Ionel Roşu – paroh al Parohiei „Inima Neprihănită a Mariei”, au conlucrat pentru a renova şi restaura în totalitate capela, care a primit hramul „Toţi sfinţii”.

Construită iniţial în anul 1873, aceasta se afla într-o stare avansată de degradare. În contextul în care numărul catolicilor care au concesionat locuri de veci în cimitir a crescut de la un an la altul, nevoia intervenţiilor era stringentă. Soluţii tehnice au fost căutate şi cu mult timp înainte, preoţii parohi Dumitru Farcaş şi Pavel Chelaru făcând astfel de demersuri.

„În fiecare comunitate, două locuri sunt profund sacre: Biserica unde am primit taina Botezului şi cimitirul, unde trupurile celor răposaţi aşteaptă învierea lor. Să preţuim aceste locuri şi să nu uităm, în rugăciunile noastre, pe toţi binefăcătorii noştri, vii şi răposaţi”, a subliniat la încheierea evenimentului preotul Iacob Stolnicu, sub coordonarea căruia s-a desfăşurat reabilitarea edificiului.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0