Prima paginăPolitica

Candidatura jurnalistului din Piatra Neamț, contestată de jurnalistul romașcan Teo Rusu

Candidatura jurnalistului din Piatra Neamț, contestată de jurnalistul romașcan Teo Rusu

Dimensiune text

 

Miercuri, 27 aprilie, la Judecătoria Roman a fost înregistrată contestația cu privire la candidatura jurnalistului din Piatra Neamț George Norocel Harabagiu la funcția de primar al Romanului. Până cel târziu vineri se va afla dacă acesta va avea dreptul de a candida sau nu a îndeplinit condițiile cerute de lege pentru a intra în cursa electorală.

George Norocel Harabagiu

George Norocel Harabagiu

Contestația a fost făcută de Teo Rusu (Baciu), fost jurnalist al Ziarului de Roman, în prezent redactor la TopAll TV și InRoman.ro. “Biroul Electoral i-a acceptat candidatura lui George Harabagiu, deşi documentele depuse de acesta nu respectau prevederile Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Prin adresa pe care Biroul Electoral de Circumscripţie Roman mi-a transmis-o marţi, la prânz, candidatul independent a depus, pentru susţinerea candidaturii sale, un număr de 700 de semnături. Asta, în condiţiile în care art. 50, alin. 2 din Legea 115/2015 se precizează: pentru funcţia de primar, candidaţii independenţi trebuie să prezinte o listă de susţinători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscrişi în Registrul electoral şi în listele electorale complementare din circumscripţia pentru care candidează, dar nu mai puţin de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul oraşelor, şi 1.000 în cazul municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi în cazul municipiului Bucureşti”, a declarat Teo Rusu.

Judecătoria Roman are termen 48 de ore de a soluționa această contestație depusă pe numele lui George Norocel Harabagiu, iar acesta din urmă poate ataca, la rândul său, soluția, dacă nu-i convine decizia magistraților.

Până la soluționarea acestui caz, în sondajul pe care Ziarul de Roman îl va face până pe 5 mai va fi menționat și numele singurului candidat independent, în ziua următoare începând oficial campania electorală și nu vom mai permite, din dorința de a nu influența în vreun fel votul, sondaje cu iz electoral.

Foto: ziar piatra neamt

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • Ma mira exprimarea ca „nu respecta prevederile…” cand e vorba de o anume prevedere.
  Ma preocupa contradictia intre prevederea Legii si decizia unui organism electoral, e un prag numeric fara echivoc. Daca organismul a admis incalcarea prevederii legii specifice, intr-un caz fara echivoc, atunci la responsabilitatile ce-i incumba, ce pot cuprinde situatii echivoce, putem avea incredere in competenta ori impartialitate?
  Utila ar fi fost postarea in ziar a Deciziei organismului electoral, sa fi citit motivarea.

 • si mai grav,individul locuitor al Pietrei-Neamtului si-a facut rapid o mutatie si a devenit brusc romascan cu pretentii.
  un sicer flit !

 • Iata ce coincidenta, sa mai fie cineva cu numele de familie Sava care sa isi exprime opinia in acelasi ziar online, la acelasi articol, la distanta de 12 ore. Ori daca nu e coincidenta atunci persoana care a comentat sub numele de familie Sava a considerat utila utilizarea anonimitatii pentru emiterea de judecata de valoare in context electoral, judecata de valoare ce ii poate apartine ori ii poate fi indicata pentru scriere. Procedeu frecvent pe internet.

  • Domnule Bogdan Sava, Ziarul de Roman are posibilitatea sa verifice ip-urile de pe care sunt trimise comentariile. Dl. Sava la care faceti referire este un vechi cititor pe siteul nostru, cu multe comentarii, la diverse articole, si fara nickname-uri, ca alti utilizatori, carora nu le permitem acest abuz. Va multumim pentru vigilenta.

 • As avea o intrebare: de ce pe adresa mea de acasa mi-a venit un plic de la Judecatoria Roman, continand o citatie adresata d-lui Harabagiu George-Norocel ?
  Din cate stiu eu la mine in casa locuiesc trei persoane si sunt sigur ca nici una din ele nu se numeste Harabagiu George-Norocel…

 • Frumos ar fi fost ca instanța să soluționeze contestația la câteva luni după alegerile locale, așa cum s-a întâmplat în cazul Iohannis – ANI, din perioada alegerilor prezidențiale din 2014…