Prima paginăPolitica

Candidat surpriză la Primăria Doljești

Dimensiune text

Secretarul Consiliului Local din 1989, Iosif Șoican, este susținut de PSD pentru a candida la alegerile din 3 februarie. El a făcut echipă bună cu actualul viceprimar, Mihaela Adochiței, și regretatul primar Gheorghe Cojocaru.

 

 

Miercuri, 9 februarie, Biroul Comunal PSD al Organizației Doljești a nominalizat candidatul USL la funcția de primar pentru alegerile din 3 februarie. S-au înscris trei candidați, dar unul s-a retras. Cu nouă voturi acordate, Iosif Șoican l-a devansat pe colegul de partid Ironim Blaj, care a obținut doar patru voturi din cele 14 exprimate. „Organizația județeană a PSD a făcut, astfel, un prim pas în câștigarea alegerilor din 3 februarie. În  Biroul Permanent al PSD Neamț de joi a fost validată propunerea colegilor noștri de la Doljești. Vom depune, apoi, dosarul de candidatură, așa cum s-a stabilit prin hotărâre de guvern, până pe data de 14 ianuarie. Ne organizăm în așa fel încât pe 20 ianuarie să declanșăm campania electorală care să ne conducă la la câștigarea alegerilor și la continuitate, ținând seama de faptul că, din anul 1990, Primăria din Doljești a fost condusă de către primari PSD„, a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu.

Candidatul PSD Iosif Șoican se bucură și de sprijinul senatorului Ioan Chelaru, care a participat la ședința Biroului Comunal al Organizației Doljești. „Sunt onorat de propunerea pe care au făcut-o colegii mei și de susținerea pe care mi-o acordă domnii deputat Munteanu și senator Chelaru. Nu știu ce alți candidați de la alte partide s-au înscris în cursa pentru funcția de primar, dar cred că eu sunt avantajat de cei 30 de ani de experiență în administrația publică locală, din 1989 fiind secretar al Consiliului Local Doljești. Mai am ca argument contribuția mea, alături de fostul primar, regretatul Gheorghe Cojocaru, de doamna viceprimar Mihaela Adochiței, de domnii consilieri locali și de domnii parlamentari Ioan Chelaru și Ioan Munteanu la realizarea unor obiective importante în comună. Evident, cel mai mult contez pe sprijinul concetățenilor„, a declarat Iosif Șoican, candidat al PSD la funcția de primar al comunei Doljești.

Absolvent al Facultății de Știițe Juridice, Iosif Șoican are 65 de ani, locuiește în satul Rotunda, soția sa este pensionară și sunt foarte mândri de cele două fete – una expert contabil în Roman și cea de-a doua doctor în litere, profesor de limbă engleză în SUA, de la care se bucură și de o nepoțică.

În cazul în care actualul viceprimar Mihaela Adochiței va opta pentru funcția de secretar al Consiliului Local Doljești, viitorul viceprimar al comunei poate fi ales prin votul consilierilor locali, structura fiind 12 – USL, 2 – PPDD și 2 – PDL.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0