Prima paginăRural

Candidat fără voie

Dimensiune text

Un bărbat din Icușești susține că s-a trezit candidat la Consiliul Local al comunei fără să aibă habar. El spune că a lăsat la primărie o copie a buletinului pentru a lua ajutor social și s-a trezit candidat. Primarul din Icușești, pe lista căruia se află bărbatul, crede că totul este o acțiune a adversarilor politici.

 

 

Campania electorală, care a început deja de o săptămînă, capătă aspecte diverse. Dacă în unele situații combatanții ajung să facă plîngeri penale pentru diverse fapte pe care le consideră abuzive, există și cazuri în care lucrurile ajung să atingă caracteristicile unei ficțiuni.

În comuna Icușești, actualul primar, Leonard Oprea, reprezentant al alianței APEL, este acuzat de un candidat la Consiliul Local de pe lista APEL că ar fi fost pus pe listă fără acordul lui. Costică Dobrin, în vîrstă de 58 de ani, susține că a intrat în cursa electorală fără voia lui.

„Înainte de campania electorală, m-am dus la primărie pentru a-mi depune actele ca să iau ajutor social. Mi s-a cerut o copie de la buletin și eu am dat-o, fiindcă m-am gîndit că este nevoie pentru dosar. Cu trei-patru zile înainte de începerea campaniei electorale, mie mi-a spus ceva primarul, dar nu am băgat de seamă, fiindcă eu nu sînt membru în nici un partid politic”, a spus Costică Dobrin. Acesta îi acuză pe reprezentanții APEL din Icușești că i-au falsificat semnătura pe cererea de candidatură. „Eu nu am semnat nimic, nu am dat nici o declarație, dar m-am trezit pe listă. Pe alții îi bagă în mașini, îi duce la masă, dar pe mine nici măcar nu m-a anunțat, ca să știu și eu că sînt trecut acolo și să știu dacă am ceva de făcut”, a completat Costică Dobrin.

Deși nu are șanse de a deveni consilier local, întrucît el este trecut pe lista APEL la poziția a 14-a, în condițiile în care Consiliul Local Icușești este format din 13 consilieri, Costică Dobrin nu vrea să lase lucrurile așa: „Mai sînt oameni care au fost trecuți pe liste fără să fie întrebați, dar lor le e teamă să vorbească”.

Actualul primar al comunei Icușești, Leonard Oprea, care candidează pentru un nou mandat din partea APEL, consideră acuzațiile nefondate. „Nu este adevărat. Eu am vorbit cu domnul Dobrin. În plus, pe toate documentele este semnătura lui, acest lucru se poate verifica. Domnul Dobrin este supărat că nu e pe un loc eligibil, dar nu-i pot pune pe toți pe locurile doi și trei. Eu am vorbit cu el, i-am explicat, a fost de acord, dar cred că adversarii mei politici au găsit o metodă de a-l întoarce împotriva mea. Ce să-i faci, așa e în campanie”, spune, resemnat, Leonard Oprea.

Costică Dobrin a depus o cerere de retragere a candidaturii, dar cu mult timp după 8 mai, dată la care candidaturile au rămas definitive. „Este o retragere tardivă, nu va fi acceptată, fiindcă termenele legale sînt clare. Dar eu am înregistrat cererea domnului Dobrin, fiindcă el are dreptul să o înainteze către biroul electoral, indiferent de răspuns”, a afirmat Artimisia Ciuchină, șefa Biroului electoral de circumscripție Icușești.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0