Prima paginăRural

Canalizare și asfalt în comuna Tămășeni

Dimensiune text

Două proiecte depuse de administrația publică locală de la Tămășeni se află în faza de licitație. Este vorba despre proiectul de înființare a unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare a apelor, precum și despre proiectul de asfaltare a drumului comunal DC 178, care leagă satele Tămășeni și Luțca.

 

Proiectul de canalizare a fost aprobat și finanțat pentru ambele sate componente ale comunei – Adjudeni și Tămășeni. Așteptăm să se încheie procedurile de licitație și să vedem ce societate va face lucrările la acest proiect. Dacă nu vor exista contestații, atunci sperăm ca pe 1 septembrie să înceapă lucrările de execuție„, a precizat Ironim Andrici (foto), primarul comunei Tămășeni.

Un alt proiect care se află în faza de licitație este proiectul de asfaltare a drumului care face legătura între comunele Tămășeni și Sagna, pe o lungime de 2,5 kilometri. „Apreciez că în luna septembrie vom primi și la acest proiect prima tranșă de finanțare și vom începe lucrările de asfaltare a acestui drum„, a spus primarul comunei Tămășeni.

Proiectul de modernizare a drumului comunal DC 178 a întrunit condițiile pentru a fi finanțat datorită faptului că drumul Tămășeni-Luțca a avut de suferit de pe urma revărsării Siretului. Acest drum este considerat o prioritate pentru locuitorii comunei Tămășeni, îndeosebi pentru aceia care vor să scurteze drumul spre Roman și Sagna. Proiectul se realizează prin Măsura 322 – Renovarea și dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale. Valoarea totală a proiectului se ridică la 500.000 euro.

Unul din proiectele locale care se vor realiza din fonduri proprii este extinderea lucrărilor la rețeaua electrică în cartierele de case nou construite. „Pentru această extindere sînt vizate noile cartiere Borcana și Livada. Această lucrare va costa 300.000 lei și o vom începe de îndată ce vom avea aprobările necesare„, a spus primarul Ironim Andrici.

În privința dispensarului de la Adjudeni, unde lucrările sînt susținute din bugetul local, edilul comunei este mai rezervat. „Noi vrem să finalizăm aceste lucrări în acest an, dar este o lucrare complexă, iar banii alocați nu sînt suficienți. Dacă vom primi bani printr-o rectificare la buget, atunci sînt șanse mari ca acest obiectiv să se apropie de finalizare în acest an„, a spus primarul comunei Tămășeni.

Dispensarul de la Adjudeni va cuprinde cabinete pentru medicină de familie, două cabinete medicale individuale, stomatologie și farmacie, și va fi dotat cu toate utilitățile necesare, de la apă curentă la sistem de încălzire centrală pe gaz metan. Valoarea proiectului se ridică la peste 2.000.000 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • site-ist 9 ani

    Stiu cat de mult asteapta locuitorii din tamaseni si Lutca sa se faca acel drum. Din cauza masinilor grele mereu se strica drumul. Intrebarea este: Chiar se vor investi corect cei 500. 000 euro? SE va realiza un DRUM BUN sau se va fura din material, se va realiza o lucrare buna sau de mantuaiala cum s-a realizat pe legatura LUTCA- cartier N Balcescu( Roman)?