Prima paginăEducatieReligie

Campus „Vara împreună”, la Tămăşeni

Dimensiune text

400 de copii şi adolescenţi din Tămăşeni participă, în această perioadă, la activităţi educative şi recreative, în cadrul campusului „Vara împreună”.

campus2La fel ca în fiecare an, în parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Tămăşeni se organizează campusul „Vara împreună”. În intervalul 6 – 11 iulie, peste 380 de copii şi adolescenţi, organizaţi în şase grupe, plus grupa celor de la grădiniţă, participă la diferite activităţi educative, recreative şi religioase, în cadrul campusului care are ca temă, anul acesta, „Fericirea este doar la Tine”. Activităţile se desfăşoară în curtea bisericii sau pe stadionul din localitate, pentru copiii de la clasa I până la clasa a VIII-a, iar copiii de grădiniţă fac activităţi în Oratoriu.

„În fiecare zi, animatorii trebuie să redea un episod dintr-o scenetă cu tema campusului. Fiecare episod are un motto, pe care, la final, fiecare grupă de copii trebuie să îl redea printr-un desen. Prima zi a avut ca temă munca, apoi modestia, violenţa, viciile, minciuna şi credinţa adevărată. Vrem să arătam că acesta nu este un campus numai religios, ci unul care se bazează pe promovarea valorilor umane”, a afirmat preotul Robert Râtan, vicarul parohiei „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Tămăşeni.

campus3Miercuri a fost una dintre zilele preferate ale copiilor, deoarece a fost ziua în care au participat la diferite jocuri cu apă, în curtea şcolii din localitate. A fost o ocazie bună să se răcorească, având în vedere că termometrele arătau peste 35 de grade Celsius.

Fiecare zi de campus se încheie cu participarea tuturor copiilor la Sfânta Liturghie, care are loc la ora 19.00. La finalul acesteia, copiii mai participă la dansuri, în faţa bisericii, după care primesc câte o îngheţată.

COMENTARII

WORDPRESS: 0