Prima paginăSocial

Campionii vin în weekend, la Roman!

Campionii vin în weekend, la Roman!

Dimensiune text

 

 

Exerciții de conducere defensivă, demonstrații de prim ajutor, jocuri și activități pentru copii, alături de mascotele din desene animate și un concert extraordinar susținut de trupa FreeStay sunt ingredientele unui weekend reușit împreună cu întreaga familie, în care spunem împreună DA, siguranței! DA, atenției! DA, vieții, dar și un mare DA, distracției!

Fie că ești șofer, șofer în devenire, pasager, biciclist sau pieton, „Zero Accidente by ZF” te așteaptă sâmbătă, 6 iulie, în Piața „Roman Vodă”, pentru un eveniment cu multe activități dedicate siguranței în trafic, informează un comunicat al organizatorilor.

Pilotul de raliuri Bogdan Marișca, din cadrul Napoca Rally Academy, va face o serie de demonstrații de conducere defensivă, explicând principiile după care trebuie să ne ghidăm în trafic pentru a contribui și noi la ceea ce cu toții ne dorim și anume, o lume cu #ZeroAccidente. Echipajul SMURD va efectua demonstrații de acordare a primului ajutor. Atmosfera va fi întreținută de trupa Freestay, care a pregătit un show plin de energie și de de mascotele din desene animate, care îi vor învăța pe copii regulile de bază ale traficului rutier, prin intermediul jocurilor și activităților gândite special pentru aceștia.

„Evenimentul Zero Accidente by ZF încheie prima ediție a campaniei cu același nume, lansată la începutul lunii iunie. Campania, un concept Anima Intelligentia, a fost gândită în trei etape: o caravană desfășurată în liceele din zona Metropolitană Roman, în care tinerii au aflat ce înseamnă condusul defensiv, au văzut cât de periculos este să folosești telefonul mobil la volan, cât de important este să poți centura de siguranță, participând activ la acțiunile desfășurate de către membrii Asociației Anima Intelligentia; o campanie online de informare și educare denumită Fii și tu #erou, realizată atât prin mesaje despre conștientizarea atenției în trafic realizate de ambasadori locali. Campania are și scopul de a arăta că suntem cu toții eroi, nepunând în pericol propria viață sau a celor din jur”, mai precizează organizatorii.

Intrarea la eveniment este liberă.

Programul evenimentului Zero Accidente by ZF

16.00 – Deschidere eveniment, prezentare concept, invitați, reguli într-un trafic sănătos.

17.00 – 19.30:
– Exerciții de conducere defensivă – Bogdan Marișca, Napoca Rally Academy
– Demonstrații de acordare a primului ajutor – SMURD
– MTB
– Jocuri și activități pentru copii

19.30 – 20.30 – Concert FreeStay

 

Despre Bogdan Marișca

Bogdan Marișca – pilot în cadrul echipei Napoca Rally Academy din Cluj, top 3 echipaje din automobilismul românesc. Bogdan Marișca este dublu campion naţional al României la raliuri.

De la debutul din 1993 pe o Dacie 1410, până astăzi, Bogdan Marișca a cucerit podiumurile raliurilor din România în multe curse. Dar, în afară de calitatea de campion, Bogdan Marișca este instructor de conducere defensivă și unul dintre cei mai mari ambasadori ai respectării regulilor de circulație pentru un trafic lipsit de incidente și accidente.

„Bogdan Marișca s-a alăturat campaniei «Zero accidente» pentru că militează pentru «educarea» participanţilor la trafic și pentru cursurile de siguranţă rutieră cu exemple concrete de ce se poate întâmpla în trafic în diverse situaţii.

Bogdan a venit la Roman pentru a susține un workshop ce are ca scop reducerea riscurilor la care se expun participanții la traficul cotidian, prin anticiparea situațiilor periculoase”, mai precizează organizatorii.

Despre Asociația Anima Intelligentia

Asociația Anima Intelligentia este unul dintre cele mai active ONG-uri din județul Roman, având un impact major atât pe plan cultural, cât și plan educațional.

Proiectele gândite și implementate de Anima Intelligentia sunt următoarele:

– Festivalul Cultural Internațional Blecher Fest, cel mai mare festival cultural din Moldova, cu ecouri în presa internațională. Festivalul a avut două ediții și a numărat peste 3.000 de participanți în 5 zile.

– Roman, Capitala Europeană a Tineretului – Anima Intelligentia alături de un grup organizații neguvernamentale au fost finaliști în acest important concurs pentru orașele din România.

– Satul lui Moș Crăciun. Anima Intelligentia și Kult Generation au implementat un proiect social dedicate unui număr de 350 copii proveniți din medii defavorizate.

– FPF – un concept dedicat dezvoltării profesionale și personale, implicat în proiecte sociale importante, dezvoltate pentru femei și adolescente. Conceptul a adunat în jurul său o comunitate care numără peste 2.000 de femei.

– 11 experience – un eveniment caritabil internațional care susține cauze sociale în comunitățile în care se desfășoară.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0