Prima paginăSport

CAMPIONII LA LUPTE DE LA CENTRUL DE PLASAMENT

CAMPIONII LA LUPTE DE LA CENTRUL DE PLASAMENT

Dimensiune text

 

Claudiu Știrbu, Mihai Mangalaru şi Cristian Adrian Acozmei, din cadrul Complexului de Servicii „Ion Creangă” Piatra Neamţ, sunt cei mai proaspeţi medaliaţi la Competiţia interjudeţeană de lupte greco-romane „Memorialul Mircea Croitoru”, ce a avut loc la Bacău, în perioada 4-5 martie. Toţi trei sunt legitimaţi la Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ şi sunt antrenaţi de Ștefan Mihuţ.

Claudiu Știrbu a ocupat locul I la categoria 60 de kilograme, iar Mihai Mangalaru şi Cristian Acozmei au ocupat locurile II şi, respectiv, III la categoria 27 de kilograme.

Tinerii sportivi urmează tradiţia copiilor din Complexul de Servicii „Ion Creanga” al cărui vârf de lance şi motiv de mândrie este campionul naţional de seniori, Mihai Mihuţ, în prezent student la Universitatea din Arad şi speranţa României pentru Olimpiada de la Rio. De-a lungul anilor, CS Ion Creangă a devenit sinonim cu sportul de performanţă, reuşind să dea judeţului şi ţării campioni în domeniul luptelor greco-romane, etalonul performanţei fiind Mihai Mihuţ, care, anul trecut, a reuşit să devină campion naţional la categoria 66 de kilograme. De asemenea, a urcat pe treapta a treia a podiumului la Campionatul Mondial din Brazilia, devenind astfel component al lotului olimpic pentru Rio 2016.

 

Micii luptători alături de  antrenorul Ştefan Mihuţ

                                            Micii luptători alături de antrenorul Ştefan Mihuţ

 

„Mihai a reprezentat un exemplu şi pentru colegii săi mai mici din centru, astfel încât aici a apărut o adevărată pleiadă de campioni. Daniel Potoschi a devenit, în 2015, campion naţional la Tîrgu Mureş, la categoria 53 de kilograme, vicecampion cu echipa de cadeţi şi este component al lotului naţional de cadeţi. Mihai a reuşit, în decembrie 2015, să ocupe locul doi la Campionatul Internaţional de la Satu Mare, la categoria 27 de kilograme, Claudiu Știrbu a ocupat locul I la Turneul Naţional de Calificare, iar Cristi Acozmei şi Ștefan Rusu sunt alţi luptători cu un potenţial imens, ambii situându-se pe locul trei la campionatele naţionale de anul trecut pentru copii”, precizează un comunicat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0