Prima paginăRural

Campioni la economisit apa

Dimensiune text

Echipajul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani a cîștigat concursul „Apă și natură într-o picătură”, inițiat de Compania Județeană ApaServ.

 

 

Campania „Apă și natură într-o picătură”, derulată de Compania Județeană Apa Serv, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, s-a încheiat joi, 22 martie, de Ziua mondială a apei, cu un concurs între licee pe terma economisirii resurselor naturale.

Pe locul I s-a clasat echipajul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, format din Cosmina Tămășanu, Irina Pușcașu și Alina Țărnă, profesor coordonator fiind Ioana Ciobanu.
Pe locul II s-a clasat echipajul Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț, format din Georgiana Mironescu, Lavinia Pîcu și Diana Ailenei, coordonat de profesoara Emilia Lupei.
Locul III i-a revenit, de asemeni, Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”, din echipaj făcînd parte Dumitru Chele și Robert Pandichi, profesor coordonator fiind Anca Apostoaia. Romașcanii au obținut o mențiune, prin echipajul Colegiului Național „Roman-Vodă”, format din Cosmin Florică, Alexandra Tăbăcaru și Ivona Chili. Premiul de popularitate i-a revenit Patriciei Richter, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Tîrgu Neamț, profesor coordonator Agneta Tolocan.

A fost o competiție cu o puternică încărcătură afectivă – nu e ușor să evoluezi la microfonul sălii Consiliului Județean, în fața camerelor TV, dar a meritat, deoarece efortul nostru a fost răsplătit generos de sponsorul concursului (Apa Serv SA). De asemenea, evenimentul a constituit pentru noi o ocazie de a interacționa cu alți elevi și profesori în cadrul unei activități deosebite, în care am transmis și am primit mesaje emoționante legate de importanța apei atît pentru generația actuală, cît și pentru cele viitoare. Mulțumim sponsorului Apa Serv SA, reprezentat de domnul director general, inginer Ionuț Cătălin Dughir, care a înmînat premiile, și Inspectoratului Școlar Județean Neamț, reprezentat de domnii inspectori Dinu Eugen Vasiliu și Ion Bălan, care ne-au antrenat în competiție„, a spus profesoara Ioana Ciobanu, coordonatorul echipajului cîștigător.

Pe lîngă diplome, cîștigătorii au primit și sume consistente, echipajul cîștigător fiind recompensat cu 1.200 de lei.

În cadrul campaniei „Apă și natură într-o picătură” s-au desfășurat mai multe acțiuni, de la concurs de afișe și expoziții de desene la campanii de informare în licee pe tema gestionării eficiente a resurselor naturale.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0