Prima paginăSport

Campioana CSM București se impune fără să forțeze pe terenul CSM Roman

Campioana CSM București se impune fără să forțeze pe terenul CSM Roman

Dimensiune text

 

 

Echipa de handbal feminin CSM Roman a pierdut meciul disputat luni, 29 ianuarie, pe teren propriu, împotriva campioanei CSM București, partidă în devans contând pentru etapa a 15-a a Ligii Naționale, disputată de la ora 16.

Gazdele au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon, iar campioana a jucat economicos, fără să forțeze decât pentru a-și asigura un final de partidă lipsit de emoții. Spre deosebire de meciul direct din tur, pe care l-a pierdut la scor, luni CSM Roman s-a aflat în permanență în apropierea mult mai titratei sale adversare, atât în prima repriză, terminată cu 11-14, cât și în partea a doua a meciului. CSM București a călcat pe accelerație după minutul 40, la scorul de 18-19, încheind partida la o diferență de patru goluri, scor final 25-29.

Spectatorii romașcani, care au umplut până la refuz Sala Sporturilor, și-au aplaudat îndelung atât favoritele, salutându-l pe noul antrenor Dumitru Muși, cât și  sportivele campioanei, care au fost reținute de fani pentru fotografii și autografe minute în șir după încheierea partidei.

Au marcat pentru CSM Roman: De Sousa – 10 goluri, Boljevic – 4, Ana Maria Simion – 4, Iovănescu – 3, Stoleru – 2, Chitacu – 1, Greta Simion – 1. Pentru CSM București au punctat: Gullden – 9, Neagu – 4, Curea – 3, Mehmedovic – 3, Jorgensen – 2, Kurtovic – 2, Niombla – 2, Udriștioiu – 2, Frafjord – 2. Lovituri de la 7 metri: 2 pentru CSM Roman, ambele transformate; 6 pentru CSM București, toate transformate. Eliminări de 2 minute: 3 pentru CSM Roman, una pentru CSM București.

„Când joci cu CSM București, pleci mereu cu șansa a doua, e clar, o echipă multinațională, cu valori, care aproape că poate să se întreacă și cu multe naționale din Europa. Dar eu vreau să îmi felicit din suflet fetele pentru cum au luptat de la începutul partidei până la final, chiar dacă au pierdut. Avem niște probleme medicale pe care, dacă le-am rezolva, probabil că echipa ar crește în potențial. Ne-am sufocat pe final, cred eu, din punct de vedere fizic, și am cedat. Însă, una peste alta, este de apreciat atitudinea și curajul cu care au luptat. Sigur, mi-ar fi plăcut să batem, dar eu sunt foarte mulțumit de jocul echipei de astăzi”, a afirmat antrenorul principal al CSM Roman, Dumitru Muși.

În urma acestei înfrângeri, CSM Roman pierde locul al optulea al clasamentului, fiind întrecută de Dunărea Brăila. CSM Roman urmează a juca în deplasare, joi, 1 februarie, pe terenul HC Zalău.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0