Cămăși de damă – mânecă lungă sau mânecă scurtă?

HomeAdvertorial

Cămăși de damă – mânecă lungă sau mânecă scurtă?

Cu siguranță majoritatea dintre noi avem în garderobă cel puțin o cămașă. La ea apelăm fie că mergem la serviciu, fie că participăm la un eveniment la care ținuta trebuie să fie elegantă. Acest obiect vestimentar este unul foarte cunoscut, fiind folosit încă de acum câteva sute de ani. Cămășile au evoluat și au ajuns să fie nelipsite din garderobele bărbaților și ale femeilor. În secolul al XIX-lea purtarea cămășii de către femei nu era larg acceptată.

Cămașa a fost pentru ceva vreme un simbol al masculinității. Asta și pentru că multă vreme bărbații erau singurii membrii ai familiei care munceau, iar ei se duceau la serviciu în cămașă.

Apariția cămășilor de damă

Când a început să apară o clasă a femeilor muncitoare, acestea se îmbrăcau în haine grele de lână. Aceste haine nu erau potrivite pentru vreme umedă și creau un disconfort după câteva ore de muncă. Astfel că femeile au început să se gândească la alte ținute pe care să le folosească.

Iar fusta a fost soluția cea mai practică și elegantă pe care au găsit-o. Și pentru a putea purta fustele la serviciu, femeile au împrumutat de la bărbați cămășile. La propriu! Din cauză că aceste cămăși erau create pentru bărbați, nu aveau niciun aspect estetic și se găseau doar în culori simple și mărimi largi.

Mai târziu, au apărut modelele de cămăși pentru femei. În ziua de azi, femeile pot alege dintr-o paletă largă de cămăși și tricouri dama modelul potrivit.

Ce caracteristici au cămășile de damă?

Cămășile de damă pot fi formale, casual sau de vacanță. Cele formale sunt confecționate din material dublu sau stil smoking pentru un aspect profesional. De asemenea sunt prevăzute cu guler și cu manșete.

Majoritatea cămășilor de damă nu au buzunare sau, în cazul în care au, este doar unul singur. Aceste obiecte de vestimentație au linia croită astfel încât să se așeze frumos pe corpul femeii.

Cămășile casual și cele de vacanță au imprimeuri puternice, croi adânc precum și diverse accesorii adăugate, cum ar fi: ciucuri, nasturi, eșarfe.

Stylish african american girl with dreads outdoor.

Cămașă cu mânecă lungă sau cu mânecă scurtă?

Depinde de situația specifică în care vrei să o porți. Spre exemplu, dacă te duci la o întâlnire importantă de business, la un interviu de angajare sau la un eveniment unde este obligatorie o ținută elegantă, este de preferat să te îmbraci cu o cămașă cu mânecă lungă. Și dacă te îmbraci cu un costum, poți lua în calcul chiar și unele dintre accesoriile costumelor de barbati.

Dacă vrei să ieși în oraș cu amicii sau colegii de serviciu, atunci poți opta pentru o cămașă cu mânecă scurtă. Practic, cămașa cu mânecă scurtă nu este recomandată în foarte puține situații. În rest, se poate purta și poate alcătui o ținută smart casual. Cămășile de damă cu mânecă scurtă reprezintă varianta puțin mai stilată a tricourilor de damă.

Cum alegi cămașa potrivită?

În primul rând, alege mărimea potrivită. Nu uita să porți sutienul atunci când probezi, pentru a găsi dimensiunea potrivită pentru bust.

Dacă ai corpul în formă de dreptunghi, poți opta pentru cămăși slim fit care să îți definească talia.

Cămășile care au linii largi la umeri evidențiază partea superioară a corpului și sunt recomandate femeilor care au corpul în formă de pară.

Care e modelul tău preferat de cămașă?

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0