HomeNeamt

Călugăr captiv în mănăstire

Luni dimineață, cadrele medicale de la Ambulanță s-au chinuit ore în șir să salveze viața unui călugăr. Pentru a ajunge la mănăstire, cadrele medicale au fost ajutate de angajații ISU.

 

 

Lupta cadrelor medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță cu nămeții, pentru a salva viețile pacienților care au avut nevoie de ajutor, a continuat și luni dimineață. Un călugăr de la mănăstirea Zimbru, situată între Vulpășești și Pâncești, a fost salvat după câteva ore de către cadrele medicale, care au ajuns la pacient cu ajutorul autoșenilatei puse la dispoziție de către angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț. În jurul orei 10.53, un echipaj al Stației de Ambulanță Roman, format dintr-un medic, un asistent și șofer, a plecat spre mănăstirea Zimbru, unde un călugăr avea insuficiență cardiacă. Din cauza zăpezii, după ce au trecut de Vulpășești, la intrarea într-o pădure, ambulanța nu a mai putut înainta, astfel că angajații Ambulanței au mers mai mulți kilometri cu autoșenilata pusă la dispoziție de către ISU.
Pacientul era cunoscut cu afecțiuni cronice și a început să se simtă rău în urmă cu patru zile. Din cauza vremii nefavorabile, el a tot amânat venirea la Roman, dar, luni dimineață, s-a simțit din ce în ce mai rău. La Vulpășești, mașina Ambulanței nu a mai putut înainta, astfel că, de la intrarea în pădure și până la mănăstire, ne-am deplasat cu autoșenilata celor de la ISU. Chiar și așa, deplasarea a fost foarte lentă, pentru că drumul, fiind în pantă, utilajele de deszăpezire nu au putut interveni, iar zăpada era foarte mare. Am ajuns la pacient în jurul orei 14, l-am preluat și l-am transportat în stare stabilă la Spitalul Municipal de Urgență Roman„, a declarat medicul Maria Ilinca, de la Stația de Ambulanță Roman.

Potrivit acesteia, chiar dacă dificilă, această intervenție a fost una deosebită. „Mi-am dorit foarte mult să merg la munte, să practic sporturi de iarnă, dar fie nu am avut timp, fie nu am avut bani. Am visat să mă plimb cu un snowmobil, iar acum, la Vulpășești, am ajuns să ne deplasăm cu autoșenilata. Oricum, nu e prima dată când am rămas înzăpeziți. Anul trecut, am rămas blocați în zăpadă la Valea Ursului, iar în urmă cu doi ani am ajuns la un pacient cu o căruță„, a mai spus medicul Maria Ilinca.

Comentarii

WORDPRESS: 0