Prima paginăPolitica

Călin Popescu Tăriceanu: „România poate să devină a şaptea putere economică şi politică din Uniunea Europeană”

Dimensiune text

Membrii filialei Neamţ a PLR au avut o şedinţă de lucru în care au declarat susţinerea candidatului Tăriceanu la alegerile prezidenţiale. Ei apreciază proiectul de ţară lansat de candidatul Călin Popescu Tăriceanu, a cărui esenţă este democraţia prin economie, cultură şi progres.

Reprezentanţi ai filialei judeţene Neamţ a PLR s-au reunit luni, 27 octombrie, la Hanul Răzeşilor, unde preşedinţii şi vicepreşedinţii organizaţiilor municipale, orăşeneşti şi comunale, consilierii şi membri ai acestui partid au declarat susţinerea fermă a candidaturii domnului Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţia României.

ion AsafteiDomnul Ion Asaftei, liderul interimar al PLR – filiala Neamţ, a informat succint pe cei aproximativ 200 de invitaţi despre situaţia partidului, subliniind faptul că au fost constituite 43 de organizaţii, cu peste 1.200 de membri, adăugând că 12 consilieri locali, aleşi în iunie 2012 pe listele altor partide/alianţe, şi-au exprimat opţiunea de a-şi continua mandatele de consilieri din partea PLR, primind acceptul Biroului Politic Judeţean al PLR. Membrii PLR Neamţ au declarat că mulţi aleşi locali – primari, viceprimari, consilieri -, unii independenţi, au declarat că, în ziua votului, vor susţine candidatura la prezidenţiale a domnului Călin Popescu Tăriceanu. Buna organizare şi determinarea membrilor PLR de a câştiga alegerile domnul Tăriceanu s-au făcut vizibile şi prin inaugurarea sediilor organizaţiilor PLR din Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ. Preşedintele interimar al PLR Neamţ, Ion Asaftei, a apreciat că liberalii nemţeni, rămaşi fără partidul care, cum bine se ştie, şi-a pierdut identitatea şi a intrat sub preşul PDL, îl vor susţine pe domnul Călin Popescu Tăriceanu, adevăratul candidat al dreptei, şi nu pe viitorul incompatibil Iohannis. Declaraţia domnului Iulian Luca, ex-vicepreşedinte al PNL Neamţ, care susţine candidatul Călin Popescu Tăriceanu, este explicită şi edificatoare în acest sens.

În contextul dezbaterilor de la Hanul Răzeşilor, a fost prezentată scrisoarea deschisă a liderului naţional al PLR, domnul Călin Popescu Tăriceanu, adresată liberalilor, din care spicuim:

„Traian Băsescu a vrut să acapareze PNL încă din 2005 şi a reuşit în 2014, graţie unor lideri slabi, fără viziune politică, prizonieri ai unor interese meschine şi uşor de manevrat. Vă invit să veniţi alături de noi, liberalii din PLR, să-i lăsăm pe Traian Băsescu, Elena Udrea, Emil Boc şi Vasile Blaga doar cu liderii aleşi nestatutar la Congres şi să zădărnicim, astfel, planurile lor de compromitere a liberalismului în România şi în Europa. Să-i lăsăm pe Traian Băsescu, Elena Udrea, Emil Boc şi Vasile Blaga singuri în faţa electoratului, să răspundă pentru faptele lor, fără camuflajul conferit de istoria şi prestigiul PNL”. În acelaşi spirit, liderul interimar al PLR Neamţ a spus: „Avem de eliminat din cursa pentru Cotroceni oameni care au făcut doar rău României în ultimii zece ani. Vorbim de Elena Udrea, Monica Macovei şi o întreagă camarilă de susţinători compromişi. Urmează unul care vrea să distrugă România pentru viitor, ca exponent direct al lui Traian Băsescu: Klaus Iohannis, oportunist, «ghinion-ist», lipsit de proprietatea cuvintelor şi manevrat de cei care doresc ca România să ajungă la periferia Europei.

Prin contrast, domnul Călin Popescu Tăriceanu vine cu un proiect prin care România să devină a şaptea putere economică şi politică din Uniunea Europeană, un proiect a cărui esenţă este democraţia prin economie, cultură şi progres”.

Un obiectiv însemnat, privit cu maximă seriozitate, l-a constituit stabilirea strategiei pentru ultimele zile de campanie, cu sarcini precise pentru fiecare preşedinte de organizaţie, pentru susţinerea domnului Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale. Campania electorală şi consolidarea organizatorică în teritoriu presupun un efort constant pentru atingerea unui scop nobil: recuperarea liberalismului autentic promovat de domnul Călin Popescu Tăriceanu şi câştigarea alegerilor prezidenţiale.

„Nu trebuie uitat că, în perioada 2004 – 2008, cât domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost prim-ministru, s-au dublat câştigurile salariale de la 818 lei, la 1.769 lei, s-a dublat punctual de pensie, a fost înfiinţat Fondul social, pentru ca persoanele cu venituri mici să poată plăti factura la căldura în lunile reci, apoi, aproximativ 50.000 de familii au avut şansa unei locuinţe noi, peste 1.700 de sate au beneficiat de alimentarea cu apă , au fost refăcute şcoli şi unităţi de cult, s-a reuşit creşterea de trei ori şi jumătate a pensiilor agricultorilor, au fost create peste 600.000 de locuri de muncă, rata somajului a scăzut de la 6,3%, în decembrie 2004, la 3,8% în iunie 2008. Nu în ultimul rând, trebuie precizat că, în doar patru ani ai guvernării Tăriceanu, s-au atras de două ori mai multe investiţii străine decât în cei 14 ani anteriori, România reprezentând un model de creştere economică susţinută, ocupând locul doi în Europa.

Dacă mai adaugăm faptul că România a devenit membră a Uniunii Europene în 2007, putem contura acea personalitate politică-liberală a cărei chintesenţă o reprezintă slujirea cu credinţă a poporului român”, a încheiat preşedintele interimar al filialei PLR Neamţ, Ion Asaftei.

Biroul de presă al PLR Neamţ

COMENTARII

WORDPRESS: 0