Cadou de Paște de la Biserica „Sfîntul Gheorghe”

115 persoane din Parohia „Sfîntul Gheorghe” au fost ajutate de reprezentanții bisericii n oamenii au primit pachete cu alimente.

 

 

Reprezentanții Bisericii „Sfîntul Gheorghe” din Roman sînt alături de persoanele și familiile nevoiașe din parohie. Pentru ca Sărbătoarea Învierii Domnului să fie petrecută creștinește și de cei care nu-și pot permite să pregătească o masă îmbelșugată de Paște, membrii consiliului parohial au împărțit mai multe daruri. Persoanele care au fost vizitate de reprezentanții Parohiei „Sfîntul Gheorghe” au fost selectate în urma unor anchete sociale.

Pachetele, care sînt oferite și înainte de sărbătorile de iarnă, sînt gestionate de Asociația social-filantropică „Sfîntul Gheorghe”, al cărei președinte este preotul Sevastian Moraru. Vicepreședintele acestei asociații este preotul Ionel Gherasimescu, parohul Bisericii „Sfîntul Gheorghe”. De altfel, toți membrii acestei asociații sînt din parohia cu același nume. Astfel, credincioșii care au nevoie de ajutor pot fi sprijiniți și în situații punctuale, de la caz la caz.

De această dată, ajutorul Asociației „Sfîntul Gheorghe” s-a îndreptat către 43 de familii, respectiv 115 persoane. Un pachet pentru o persoană conține un pui, un litru de ulei, un kilogram de făină, un kilogram de orez și tot atîta zahăr, un cozonac și zece ouă.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Împărțirea pachetelor s-a făcut de membrii consiliului parohial. Miercuri, cel care a bătut la ușile oamenilor pentru a le oferi o mică bucurie a fost cîntărețul bisericii, Adrian Ursărescu. „Părinții (cei doi preoți ai parohiei – n.r.) sînt plecați la Catedrală, la Sfîntul Maslu. De obicei, merg și sfințiile lor la oameni acasă, mai vorbesc cu enoriașii, le ascultă necazurile. Facem astfel de acțiuni de cinci ani”, a afirmat Adrian Ursărescu. În 2011, ajutoarele oferite de Asociația social-filantropică „Sfîntul Gheorghe” au însumat 21.000 lei.

Printre sponsorii care au donat bani sau produse pentru acțiunea din aceste zile se numără Vasile Balcan, Dumitru Tănase, Petru Căpraru, Octavian Munteanu, Gheorghe Ciobanu, Vasile Mocanu, Dorel Chelaru, Dumitru Biro și Liudmila Cărpușor.

Nici copiii nu au fost uitați de reprezentanții bisericii. Joi și vineri, copiii care vor merge la biserică pentru a se împărtăși sau pentru a participa la slujbă vor primi cîte o surpriză.


COMENTARII

WORDPRESS: 0