Prima paginăRoman

Bursa Mariko, la a V-a ediție

Dimensiune text

(P)

Inițiat în toamna anului 2008, proiectul Bursa Mariko are continuitate, devenind o tradiție pentru orașul Roman. Urmărind stimularea performanței, a competiției în rîndul tinerilor și motivarea, o dată în plus, a elevilor, pentru studiu, programul educațional Bursa Mariko este un semnal de recunoaștere și stimulare a valorilor.

 

Bursele acordate pînă în prezent depășesc suma de 100.000 lei, în acest an școlar valoarea unei burse va fi de 1.500 lei.
Dosarul aplicantului trebuie să conțină: scrisoare de recomandare din partea cadrului didactic îndrumator, scrisoare de autocaracterizare, ce va include descrierea detaliată a rezultatelor, performanțelor, atît în activitatea școlară, cît și extrașcolară a elevului, copii ale diplomelor, de asemenea, datele de contact ale candidatului.

Depunerea dosarelor se va face pînă în data de 10 octombrie, la sediul cabinetului parlamentar al deputatului Marius Neculai, strada Mihai Eminescu, bloc 2, ap. 41, la sediul Hotelului Mariko Inn, din strada Ștefan cel Mare, nr. 278, precum și la sediile televiziunilor RomTv și Topall. Premierea va avea loc, în cadrul unei emisiuni televizate, în direct, în data de 19 octombrie 2012.

Bursa se adresează elevilor din zona Roman Metropolitan (municipiul Roman și zona rurală), cu rezultate deosebite și aspirații înalte.

Am întîlnit, în cei patru ani de existență a proiectului Bursa Mariko, o mulțime de tineri extraordinari, unii care încercau să își găsească o cale prin sistemul educațional românesc, alții care doreau să își construiasca o carieră, alții care doreau să își dea întîlnire cu vocația lor. Realiatea este că tinerii au nevoie și de ajutorul nostru. Energia lor și credința că pot schimba lumea reprezintă motorul pro-vocație. Nu au nevoie de îngrădiri suplimentare, au nevoie să învețe să fie ei înșiși, doar astfel își vor duce la capăt misiunea„, a declarat deputatul Marius Neculai.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • sorin 9 ani

    Traditia e de fapt aceea de a auzi de asa zisul deputat de Roman exclusiv in campania electorala si la taiatul de panglici pe post de chibit al lui Leoreanu. Asteapta sa te voteze bursierii ca restul romascanilor….canci cum s-ar spune

    • lucian cheran 9 ani

      cu respect va adresez o intrebare:daca sunt din ROMAN SI AM LUAT LA CONSERVATOR IN IASI PRIMUL POT SA DEPUN SI EU DOSARUL?