Prima paginăNeamt

Burlanele de pe blocuri îi nemulțumesc pe romașcani

Dimensiune text

Apropierea sezonului rece a readus în atenția reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului (ISU) Neamț o problemă pe care mulți romașcani au sesizat-o și iarna trecută. Burlanele, care fac parte din instalațiile de încălzire ale unor apartamente de bloc, produc îngrijorări în rîndul vecinilor.

 

 

Am primit reclamații cu privire la modul în care sînt îmbinate burlanele care urcă pe peretele exterior al blocului, pînă la acoperiș. Pe lîngă acele îmbinări iese fum, iar vecinii se tem că fumul ar putea intra în locuințele lor„, a afirmat maiorul Mihai Mitrea, adjunct al inspectorului șef al ISU Neamț.

Din punct de vedere legal, cei care nu-și permit să achiziționeze o centrală termică de apartament nu pot fi împiedicați să folosească un alt tip de instalație de încălzire. Pentru montarea burlanelor este nevoie ca utilizatorul să aibă acordul asociației de proprietari și un aviz de urbanism de la Primăria Roman.
Recomandarea noastră este ca burlanele să fie verificate de un specialist sau, măcar, de proprietar, pentru a se evita problemele. Au fost cazuri cînd în blocurile prevăzute cu coș de fum oamenii nu au curățat coșul, iar cînd s-a făcut focul fumul a pătruns în mai multe aparamente. Situația s-a remediat după ce proprietarii au chemat un coșar„, a precizat maiorul Mihai Mitrea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0