Prima paginăRoman

Bugetul Romanului a fost aprobat

Dimensiune text

Municipiul Roman are buget de 154.151.000 lei, pentru acest an. În ședința de aprobare a bugetului s-a discutat și despre termoizolarea blocurilor sau modernizarea ștrandului.

 

 

Consilierii locali s-au reunit luni, în ședință ordinară, pentru a aproba bugetul municipiului Roman pentru anul 2013. Pe ordinea de zi a ședinței au fost șase proiecte de hotărâre, care au fost aprobate în mai puțin de jumătate de oră.

Consilierul local PNL Mihai Lichiardopol a cerut detalii despre modul în care se licitează garajele de pe strada Anton Pann. Doritorii trebuie să depună cerere-tip la Primăria Roman pentru concesionarea garajului, chiar dacă au avut contract cu administrația locală până acum, fiindcă toate contractele trebuie înnoite. Înainte de aprobarea bugetului, consilierul PNL Vasile Mocanu a cerut ca, din banii alocați spațiilor verzi, o sumă să fie transferată pentru modernizarea ștrandului. „În principiu, aveți dreptate, pentru că modernizarea ștrandului este o lucrare mare și trebuie să vedem, în partea a doua a anului, pe rectificări, ce putem face. Să vedem în prima jumătate a anului pe ce costuri ne ducem, iar la rectificări, din economii, să alocăm o sumă pentru ștrand, astfel încât, anul următor, să putem termina lucrările acolo”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

„De asemenea, am văzut că, la capitolul resurse atrase figurează creditul care a fost aprobat anul trecut. În structura creditului erau prevăzute două destinații: una era cofinanțarea unor proiecte, iar a doua era termoizolarea blocurilor. Nu văd în nicio listă finanțare pentru termoizolare. E prevăzut cumva ca, din tragerile de sume care urmează, să se aibă în vedere și acest obiectiv?”, a întrebat Vasile Mocanu (PNL). „Noi demarăm procedura pentru a putea prinde proiecte de izolare termică. Banii folosiți până acum din credit se vor întoarce la noi prin tranșele de finanțări nerambursabile ale proiectelor aflate în derulare”, a precizat Mihai Plaii, directorul economic al Primăriei Roman. Primarul Leoreanu a completat, spunând că a discutat cu parlamentarii care reprezintă Romanul pentru a merge la Ministerul de Finanțe și a primi aprobarea ca banii care se întorc de la autoritățile de management, în cazul proiectelor europene, să nu fie folosiți pentru achitarea împrumutului, ci pentru proiecte de izolare termică a blocurilor.

După clarificarea situației împrumutului de 7,3 milioane de euro, aleșii romașcanilor au votat proiectul de buget în unanimitate.

Bugetul consolidat al Romanului pentru anul în curs – adică bugetul local, bugetul împrumuturilor și bugetul instituțiilor finanțate integral din venituri proprii – este în sumă de 154.151.000 lei.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0