Prima paginăSocialSanatate

Bolnavii psihic rămân, psihiatrii pleacă

Dimensiune text

Spitalul de Psihiatrie "Sfântul Nicolae" din Roman

Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman

Niciun medic psihiatru nu şi-a depus dosarul pentru participarea la concursul programat în luna august de Spitalul de Psihiatrie din Roman. Este a doilea concurs fără candidaţi organizat de spital în decurs de două luni.

Psihiatrii români stau departe de Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman. Cele două încercări ale conducerii unităţii spitaliceşti, iniţiate consecutiv în lunile iulie şi august, pentru angajarea unui medic pe specialitatea psihiatrie, au fost sortite eşecului. Niciun medic rezident, specialist sau primar confirmat în această specialitate nu şi-a depus dosarul de înscriere până la termenul limită stabilit, conform regulamentului de concurs, pe 12 august.

Explicaţia legată de lipsa de atractivitate privind oferta Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman este dată de managerul unităţii. „Medicii din această specialitate sunt interesaţi să plece în străinătate. Îşi doresc mai mult decât li se oferă în ţară. Am citit în revista «Viaţa medicală» că, în Anglia, psihiatrii sunt plătiţi cu 5 – 6.000 de euro pe lună. În aceste condiţii, au altă perspectivă în afară. Am discutat şi cu colegii mei din Iaşi. Poate mulţi dintre medici nu au fost interesaţi să participe la concurs pentru că suntem un spital cu bolnavi cronic, unde se impune o implicare mai mare din partea cadrelor medicale”, a precizat medicul Anca Mihaela Hâncu, menagerul Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman.

Medicul romaşcan este optimist şi spune că va reprograma concursul. Ba, mai mult, face o prezentare succintă pentru potenţialii candidaţi care aleg să fie aproape de bolnavii români. „Lucrăm într-un spital reabilitat, care dispune de condiţii bune pentru desfăşurarea activităţii. Funcţionăm cu un colectiv bine închegat, iar în legătură cu gărzile nu trebuie să-şi facă probleme, pentru că nu sunt atât de dificile pe cât îşi imaginează”, a spus medicul Anca Mihaela Hâncu.

Spitalul de Psihiatrie din Roman înregistrează un deficit mare de personal la nivelul unităţii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0