HomeSocialSanatate

Bolile de vară amenință copiii

Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în perioada de vară, copiii, în general cei sub vârsta de 15 ani, sunt mai expuși bolilor.

Este vorba de virozele digestive, responsabile de apariția meningitelor virale, și de streptococul beta hemolitic, responsabil de apariția a numeroase boli ale copilăriei, printre care și scarlatina. De aceea, medicii spun că igiena personală, în special spălarea mâinilor, este foarte importantă. În ultima perioadă s-au înregistrat un caz de meningită virală acută, în comuna Bahna, și un caz de scarlatină, în comuna Ion Creangă.

„Această perioadă cu temperaturi mari favorizează apariția virozelor digestive, cauzate de enterovirusuri responsabile, în principal, de apariția meningitei virale acute. Boala debutează cu dureri de cap, dureri de burtă, vărsături, febră și sensibilitate la lumină. Întrucât ele se transmit pe care digestivă, spălatul mâinilor are un rol foarte important în prevenirea apariției bolilor. De asemenea, tot în această perioadă se intensifică și circulația streptococului beta hemolitic, responsabil de apariția a numeroase boli, în special la copii, cum ar fi scarlatina. Un lucru îmbucurător este faptul că anul școlar s-a încheiat, astfel că noi sperăm ca acest gen de boli să apară izolat, și nu în colectivități”, a declarat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0