HomeNeamt

Blestemul alb se prelungeşte

Ninsoarea şi viscolul îi ţin  pe primarii comunelor din jurul Romanului pe baricade. Ornamentarea satelor cu ghirlande luminoase a fost abandonată de edilii comunelor, prioritară fiind deszăpezirea satelor.

 

 

Drumul judeţean 147 A, care străbate comuna Văleni – recent desfundat de autorităţile judeţene, după şapte zile în care satele au fost izolate – este din nou închis. Autorităţile locale din comuna Văleni spun că zăpada este de un metru şi jumătate înălţime.

În comuna Stăniţa, drumurile prin satele Vlădnicele, Veja, Ghidion şi Poienile Oancei sunt înfundate. După ninsoarea de joi, autorităţile locale din comuna Stăniţa au reuşit doar deszăpezirea satului Chicerea. „De la prima ninsoare din această iarnă, utilajele merg continuu. Dacă, în anii trecuţi, în această perioadă împodobeam satele cu ghirlande luminoase, acum încercăm să ţinem circulabile drumurile publice. Situaţia este dificilă, deoarece zăpada înlăturată se aşează la loc, din cauza vântului„, a declarat Laurenţiu Bebi Todireanu, primarul comunei Stăniţa. Oamenii cer ajutorul primarului pentru că nu pot ajunge la saivanele de animale, situate în afara satelor. „De câteva zile, oamenii care au animale nu pot ajunge la ele să le dea apă„, a spus primarul Todireanu.

Drumul judeţean 241C, care trece prin satul Poiana Humei, comuna Oniceni, este înfundat.

Autorităţile locale de la Ion Creangă spun că drumurile spre Valea Ursului şi spre Icuşeşti sunt deschise traficului, dar vântul  ar putea schimba situaţia de la oră la oră.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • da mai exista drumuri spre aceasta localitate?!(icusesti) ar fi bn sa faceti un reportaj despre acest drum, intretinerea lui si banii incasati!!! poate o sa va dea stirea pe pro tv!!! mult succes