Prima paginăNeamt

Biserica din Cotu Vameș, aproape de sfințire

Dimensiune text

Lucrările de construcție la noua biserică a satului Cotu Vameș, din comuna Horia, una dintre cele mai frumoase din Protopopiatul Roman, sunt în linie dreaptă. Ultimele lucrări necesită circa 300.000 de lei.

 

 

Muncitorii fac ultimele finisaje exterioare, iar zece alpiniști utilitari, urcați la «cer», schimbă cenușiul zidăriei cu albul proaspăt al varului.

biserica Cotu Vames 30052Părintele Sânică Palade, inițiatorul acestui proiect îndrăzneț care durează de 20 de ani, visează la clipa când Biserica „Înălțarea Domnului”, ridicată numai cu sprijinul localnicilor și al autorităților locale, va fi sfințită.
Până la momentul când toată suflarea satului va asista la slujba de sfințire și de binecuvântare a bisericii au mai rămas trei luni de muncă susținută.
Realizarea stranelor și a Sfântului Altar, pictura exterioară, o mică porțiune din pridvorul lăcașului de cult și gardul împrejmuitor sunt doar câteva dintre lucrările care au mai rămas de realizat. Toate acestea se ridică la 300.000 de lei.
„Este o sumă foarte mare pentru localnici. Împlinirea visului acestei comunități s-ar putea realiza dacă oameni cu suflet mare vor dori să ne sprijine”, a spus părintele Sânică Palade, parohul lăcașului de cult.

Singurul regret al părintelui Palade este că aproape 1.000 de localnici care au contribuit la înălțarea lăcașului de cult nu vor mai putea fi prezenți la sfințirea bisericii, programată pe 1 septembrie.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0