Bilete de tratament balnear pentru pensionari, la începutul lunii septembrie

HomeSanatate

Bilete de tratament balnear pentru pensionari, la începutul lunii septembrie

 

Casa Județeană de Pensii (CJP) Neamț informează că, începând cu data de 4 septembrie, beneficiază de tratament balnear, prin intermediul CJP Neamț, 273 de persoane, în următoarele stațiuni: Amara, Bălțătești, Covasna, Saturn, Vatra Dornei, Herculane, Felix, Ef.Nord, Neptun, Techirghiol, Căciulata, Mangalia, Slănic Moldova, Tg. Ocna, Lacu Sărat, Sovata, 1 Mai – Oradea, Pucioasa, Nicolina, Olănești și Sarata Monteoru.

Beneficiarii urmează să fie înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate fiind afișată atât la sediile Casei Județene de Pensii Neamț, din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției, www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.

„Menționăm că până la această dată sunt depuse 5.601 cereri de tratament balnear pentru anul 2019, fiind valorificate 1.983 bilete de tratament. Reamintim că pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale”, precizează reprezentanții CJP Neamț.

Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.

Biletele de tratament balnear vor fi repartizate/alocate la unităţile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă „TBRCM” SA, la care Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) este acţionar unic. În completare, după epuizarea acestora, se vor repartiza/aloca bilete la celelalte unităţi de tratament balnear, cu care CNPP are încheiate contracte.

Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, în funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită biletul de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut din însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă, au mai precizat reprezentanții CJP Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0