Prima paginăReligie

Bilanț la trei ani pentru IPS Arhiepiscop Ioachim: sfințirea a 88 de lăcașuri de cult, hirotonirea a 58 de preoți și diaconi și oficierea a 330 de liturghii

Bilanț la trei ani pentru IPS Arhiepiscop Ioachim: sfințirea a 88 de lăcașuri de cult, hirotonirea a 58 de preoți și diaconi și oficierea a 330 de liturghii

Dimensiune text

 

Joi, 4 ianuarie, s-au împlinit trei ani de la întronizarea în demnitatea de arhiepiscop al Romanului și Bacăului a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim. Ales ca Arhiepiscop de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la 13 decembrie 2014, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost întronizat la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, pe 4 ianuarie 2015.

Joi, în prezența IPS Ioachim s-a oficiat Sfânta Liturghie și apoi o slujbă de Te Deum, prin care s-a mijlocit milostivirea și binecuvântarea lui Dumnezeu pentru Întâistătătorul Eparhiei Romanului și Bacăului. „Acum trei ani ne-am angajat la multe și am rugat pe Dumnezeu să ne dea putere să  împlinim pe cele ce trebuiau împlinite. Nimeni nu poate spune că le poate face pe toate dacă nu este Dumnezeu cu el. Trei ani sunt mult dacă socotești că ai făcut ceva și puțin dacă ceea ce împlinești nu are valoare. Dar, sperăm că tot ceea ce s-a făcut sub binecuvântarea noastră și cu efortul nemijlocit și dăruirea totală a frățiilor voastre înseamnă împlinirea a ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat să împlinim”, a afirmat IPS Ioachim.

La final, Ierarhului i-au fost oferite de către cei prezenți buchete de flori ca semn al recunoștinței și prețuirii pentru împlinirile realizate în Eparhia Romanului și Bacăului în acești ani.

IPS Ioachim are aproape 18 ani de activitate pastorală în această parte a Moldovei, având acum în subordine circa 600 de preoți și diaconi. Dintre aceștia, 332 de tineri au fost hirotoniți în treapta de diacon sau preot chiar de către Înaltpreasfinția Sa, iar 537 clerici au fost hirotesiți în diferite ranguri. În această întreagă perioadă, a efectuat 561 de vizite pastoral-misionare și a inițiat numeroase activități social-filantropice și cultural-misionare desfășurate pe cuprinsul eparhiei.

Activitatea ISP Ioachim ca arhiepiscop al Romanului și Bacăului s-a concretizat în ultimii trei ani și prin sfințirea sau resfințirea a 88 lăcașuri de cult, hirotonirea a 58 de preoți și diaconi și oficierea a 330 de Sfinte Liturghii. Tot în ultimii trei ani, Editura Filocalia a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a publicat, cu binecuvântarea IPS Ioachim, 26 de volume, între acestea numărându-se titluri aparținând IPS Arhiepiscop Ioachim, dar și ale preoților eparhiei sau ale altor autori care au ales editura eparhială.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ifrim Vasile-Marian 4 ani

    Nu se menționează despre vreo acțiune caritabilă, ajutoare acordate bătrânilor sau persoanelor fără locuință; nu știm cum s-au implicat Preasfinția sa în construirea de cămine de bătrâni sau orfani. Doar sfintire de biserici și binecuvântarea apariției de cărți nu este suficient. Oamenii așteaptă mai mult de la biserică, mai ales de la un cleric plătit cu un salariu consistent de la bugetul statului. Așteptăm vesti. Bune.