Prima paginăActualitate

Bicicliști amendați de polițiști

Bicicliști amendați de polițiști

Dimensiune text

 

Miercuri, 24 mai, sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii nemțeni, din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi bicicliștii. Acțiunea s-a desfășurat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, și i-a avut în vedere, în mod special, pe acești participanți la trafic, care nu respectă normele rutiere.

Astfel, miercuri, polițiștii au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale bicicliștilor, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care nouă pentru circulația pe bicicletă sub influența alcoolului și 27 pentru încălcarea normelor privind portul articolelor vestimentare fosforescent reflectorizante. Pentru abaterile constatate, în 48 de cazuri, polițiștii au aplicat amendă contravențională bicicliștilor, iar în celelalte 79 de situații oamenii legii au aplicat sancțiunea avertismentului.

„Readucem în atenția participanților la trafic faptul că încălcarea normelor rutiere privind circulația bicicliștilor pe drumurile publice este reglementată de articolele 159-161 din Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, sancțiunile prevăzute fiind între 6 și 8 puncte de amendă,în funcție de norma încălcată”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0