Prima paginăSocialEducatie

Bibliotecarii învaţă cum se fac bani

Dimensiune text

Aceştia au participat la implementarea proiectului de educaţie financiară „Bani IQ”, iniţiat prin programul Biblionet.

Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” din Roman a găzduit joi, 25 iulie, în cadrul programului naţional Biblionet, o sesiune de instruire a bibliotecariilor în domeniul finanţelor personale. Implementarea proiectului de educaţie financiară „Bani IQ” în cadrul bibliotecilor s-a bucurat de participarea bibliotecarilor din instituţia de cultură romaşcană, cărora li s-au alăturat alţi 11 bibliotecari din zona limitrofă a Romanului (Bozieni, Dulceşti, Făurei, Gherăeşti, Icuşeşti, Moldoveni, Pânceşti, Sahna, Secuieni, Trifeşti şi Tămăşeni).

Cursurile au fost susţinute de bibliotecarele Daniela Anechitei şi Gabriela Popovici, precum şi de metodistul Virgil Cojocaru, de la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” din Piatra Neamţ. „Scopul acestei Bani IQsesiuni de instruire este de a-i ajuta pe toţi participanţii să ajungă la capacitatea de a lua decizii înţelepte pentru viitorul lor financiar”, a spus Cristina Panaite, directorul Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon”.

„Bani IQ” este un program de educaţie financiară care se adresează unui public larg, prin care participanţii îşi îmbunătăţesc cunoştinţele despre produse şi concepte financiare: buget, planificare, investiţii, venituri şi cheltuieli, credite şi risc financiar.

Bibliotecarii vor transmite comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea informaţii utile pentru a înţelege cât mai bine atât serviciile financiare, cât şi modul în care pot investi şi economisi în viitor.

COMENTARII

WORDPRESS: 0