Bianca Perie-Ghelber a ratat calificarea în finala de aruncare a ciocanului, la Campionatele Mondiale de Atletism de la Londra

Home

Bianca Perie-Ghelber a ratat calificarea în finala de aruncare a ciocanului, la Campionatele Mondiale de Atletism de la Londra

 

Atleta romașcană Bianca Perie-Ghelber, în vârstă de 27 de ani, a ratat sâmbătă, 5 august, calificarea în finala probei de aruncare a ciocanului, din cadrul Campionatelor Mondiale de Atletism care se desfășoară între 4 și 13 august la Londra.

Sâmbătă, în probele din grupa A de calificare, care au luat startul la ora 12.35, ora României, Bianca a avut o singură încercare reușită din cele trei, de 65,07 metri, clasându-se a 12-a în grupa sa de calificare și a 24-a, la general, din cele 30 de sportive care au luat startul în calificări. Doar primele 12 sportive s-au calificat în finala mondială de luni, ultima aruncare de calificare măsurând 70,33 de metri. România este reprezentată la Campionatele Mondiale de Atletism de la Londra de 15 sportivi.

La ediția anterioară a Campionatelor Mondiale de Atletism de la Beijing, din 2015, Bianca nu a participat. La ediția de la Moscova, din 2013, Bianca s-a calificat în finala probei de aruncare a ciocanului, acolo unde s-a clasat a 11-a, cu o aruncare de 71,25 metri. La Moscova, ea aruncase mai bine în calificări, 71,32 metri.

Medalie de aur la Jocurile Francofoniei

Bianca Perie-Ghelber a revenit în activitate în primăvara anului trecut, la opt luni după ce a născut o fetiță. Cea mai bună performanță a sa a fost stabilită în iulie 2010, în București, măsurând 73,52 metri.

Bianca a câștigat, la finalul lunii trecute, medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului, la Jocurile Francofoniei, desfășurate între 21 și 30 iulie la Abidjan, în Coasta de Fildeș, cu o aruncare de 67,79 metri, probă în care o altă româncă, Bianca Lazăr Fazecaș, a obținut medalia de bronz, cu 63,56 metri.

În total, la ediția 2017 a Jocurilor Francofoniei, România a obținut 31 de medalii (locul al patrulea în clasamentul medaliilor), dintre care opt de aur, nouă de argint și 14 de bronz.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0