Ben Schnetzer a semnat pentru rolul celebrului dirijor Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”

HomeCultural

Ben Schnetzer a semnat pentru rolul celebrului dirijor Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”

Ben Schnetzer a semnat pentru rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”. Schnetzer va avea rol principal și îl va interpreta pe celebrul dirijor în anii tinereții, iar John Malkovich va juca rolul lui Sergiu Celibidache în ultima parte a vieții. Filmul va fi regizat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi

Ben Schnetzer este cunoscut pentru rolul principal din drama SF apocaliptică, „Y: The Last Man”, precum și pentru rolul din „The Nap” de pe Broadway, o producție regizată de Daniel Sullivan la Manhattan Theatre Club. De asemenea, din filmografia actorului fac parte „The Grizzlies”, „Goat” și „Pride”. În viitor, el va putea fi văzut în filmul Netflix „Three Body Problem”.

„Cravata galbenă” portretizează viața extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiți, dar și unul dintre cei mai controversați artiști ai secolului XX.

Filmul va urmări viața dirijorului, de la copilăria sa în România, sub autoritatea strictă a unui tată disciplinar, până la fuga sa dureroasă de acasă, pentru a-și urma visul unei cariere în muzică. Lupta pentru supraviețuire în Germania, în timpul războiului și după acesta, căderea și ascensiunea într-o  carieră și o viață inimaginabile, care acoperă șapte decenii și toate cele patru colțuri ale globului. Aceasta este povestea de viață a unui artist de excepție, cu un destin remarcabil, dar sinuos, care a luptat împotriva prejudecăților, compromisului, convenției și comercialismului. Filmul ne face martorii unei căutări inspiraționale a unui om care și-a dedicat întreaga viață unui vis și s-a luptat din greu să fie acceptat de cei dragi inimii lui.

Filmul va fi regizat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi (regizorul apreciatului OCTAV – 2017), dupa un scenariu co-scris împreună cu James Olivier.

Filmările pentru “Cravata galbenă” încep luna viitoare în București, România. Producători sunt Adela Vrinceanu Celebidachi, Cristina Dobritoiu, Andrei Boncea, Christopher Milburn, James Olivier și Robert W. Cort, producător executiv.

Ben Schnetzer este reprezentat de GERSH, CURTIS BROWN și avocații David Weber și Lon Sorenson.

Credit foto Ben Schnetzer: Emilio Madrid-Kuser

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • van kiparos o lună ago

    Imi pare rau ca reactionez atat de tarziu la stirea despre filmul dedicat personaliatii romascane , distinsul Sergiu Celibidache.La tv aparusera informatii despre actorii care il interpreteaza .Retinusem cu mare placere prezenta lui J.Malkovich.Ma intrebam de ce numele dirijorului este Celibidache , iar al fiului Celibidachi.Banuiam, ca e o eroare functionareasca de pe la Starea Civila. Gresit! Dirijorul si-a schimbat i-ul terminal in e.Motivul : o experienta spirituala , si nu numai.Revenind la numele Celibidachi , acesta pare un amestec turco-grecesc. Sper sa am ocazia sa vizionez filmul promis.